127 hodin

79%
127 hodin
Jedné páteční noci v dubnu 2003 se 26-letý Aron Ralston vydal do Utahu, aby zde strávil víkend lezením po odlehlých skalách národního parku Canyonlands. O šest dnů později se znenadání zjevil v civilizaci, bohatší o neuvěřitelný příběh a chudší o pravou ruku. Ralston (James Franco) přežil 127 trýznivých hodin v divočině s rukou přiskřípnutou ohromným kamenem, s malým množstvím jídla a jen několika kapkami vody. Bojoval s přírodou i vlastními démony a vyhrál. Dokázal, že má potřebnou sílu na to, aby se vyprostil z 20 metrů hluboké propasti a zraněný ušel více než 10 kilometrů než konečně najde záchranu. Jen díky neuvěřitelné statečnosti unikl jisté smrti. (oficiální text distributora)



Brenan88
Brenan88
47 160 bodů
8.5
Minimalisticky dokonalé divadlo o jednom herci. Danny Boyle tyhle životní osudy prostě umí točit a 127 hodin není žádná výjimka. Přesto,že se film odehrává na jednom místě,tak nabízí spoustu napětí a nervy drásající scény. James Franco opět dokázal,že je vynikající herec,který zvládá veškeré polohy.
Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
8
Danny Boyle zatím ještě nenatočil moc filmů ale okamžitě se stal kultovním režisérem a minimálně jeho filmy "Trainspotting" a "Sunshine" se dají považovat za skvělé. V roce 2008 si dokonce odnesl svého prvního Oskara ale vítězný "Milionář z chatrče" mě nezaujal a považoval jsem ho za jeden z těch hodně přeceňovaných filmů. Co se však nedá upřít žádnému filmu tohto anglického režiséra je jejich audiovizuální stránka. Různé kamerové vychytávky a všemožné filtry a střihy a hlavně bezkonkurenční hudební složka, která je i v samostatné podobě brilantní. Ve svém novém snímku je Boyle odvážnější víc než kdy dřív a vybral si téma, které se na první pohled hodí spíše na TV obrazovky než na plátna kin. Skutečný příběh adrenalinem poháněného mladíka, kterého při jedné z jeho exkurzí do Utahu zavalí kámen tak nešťastně, že mu zůstane zaklíněna jeho pravá ruka (k ruce má jen nožík čínské výroby), na první pohled neslibuje zrovna záživnou podívanou, Boyle je však natolik zručný režisér, že se mu podařilo i z takovéto látky, natočit opravdu napínavý a silný příběh. Opět nechybí výborná audiovizuální stránka, James Franco hraje jako o život a je zde řada scén hodná zapamatování (závěr jen tak z hlavy nevyženu a popravdě se mi při něm kroutily všechny prsty na nohou). Boyle si opět zaslouží pochvalu.
Pete69
Pete69
32 257 bodů
8.5
Filmy založené na skutečné události prostě žeru a když se to udělá takhle, není co řešit. Velmi dobrá podívaná, chvílemi jsem tam byl já osobně s rukou pod kamenem. Spojení reálné situace, vzpomínek a přeludů z dehydratace je velmi dobré. Malý mínus snad jen za jasně předvídatelný způsob vyproštění hlavního hrdiny. Ale to vlastně přinesl život sám.

Dodatečné informace

Původní název:
127 Hours (více)
  • Velká Británie 127 hodin
  • Velká Británie 127 Hours
  • Velká Británie 127 Heures
  • Velká Británie 127 hodín
  • Velká Británie 127 horas
  • Velká Británie 127 ore
Premiéra v ČR:
3. 2. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Velká Británie, USA, Francie
Rozpočet:
18 mil. USD
Tržby:
35,7 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
127 hodin je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch