Nimona

77%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
pitonec
pitonec
232 bodů
9
skvělý Animak se skvělým nápadem i provedením zaujme i dospělé
Jaxintl
Jaxintl
118 bodů
9
Úžasná rozprávka ale asi by som ju pustil iba hodne malým deťom a zároveň 12 a viac ročným. A ten vzťah rytiera sa mi zdal hodne silený ale to je asi to jediné čo mi tam vadilo.
  • Dynamický dej, veľa humoru a pestrosť
  • Láska hlavného hrdinu je miestami hodne plochá a silená
Alias
Alias
80 bodů
8
Příspěvek obsahuje spoiler!
Daniel Binko
Daniel Binko
63 bodů
5
Celkem koukatelná blbina. Spousta otřepaných vtípků, mezi kterýma se občas vyloupne vtipný moment. Hlavní hrdinka je celkem sympatická holka, její parťák rytíř naopak klasický naivní klaďák, který se ale dá snést. Trochu přeceňovaný film, nicméně o žádný průser se nejedná. Za mne průměr.
Samozřejmě platí, že jestli je vám mezi sedmi a čtrnácti, v klidu přihoďte dva bodíky navrch. Jste cílovka a film vám dá to, co chcete. 👍
Bartal
Bartal
49 bodů
6
Příspěvek obsahuje spoiler!
Filištajn
42 bodů
3
Film s neuvěřitelným potenciálem, zničený LGBT+ motivy a absolutním nedomyšlením čehokoli.
Ten snímek má vtip, na ten se zde hodně sází. Hlavní postavy jsou zábavné, ale z většiny ploché. Svět, humor, příběh, to vše je dost prvoplánové a jednoduché tak, že to cílí vysloveně na děti. Na druhou stranu LGBT+ tématika je téma minimálně PG13 a výš, takže pro koho je film určený?
Průměrné dospělé bude nudit a děti mást. A to opravdu hodně, jelikož vztah, kolem kterého se celý příběh točí je jediný partnerský vztah, jenž je ve filmu jakkoli reprezentován. Nikdo zde nemá muže, ženu. Jediný vztah, který v celém městě existuje, je ten Valisterův. Ten navíc ve filmu nehraje absolutně žádnou roli. A tím myslím opravdu naprosto žádnou. Vztah mezi dvěma rytíři mohl být vyobrazen, jako klasické přátelství a snímku by to jen prospělo. Viděl jsem sestřihanou verzi bez vztahových scén, a i to filmu prospělo. A ve chvíli, kdy prospěje filmu vystřihnutí částí, které jste se do něj snažili opravdu na sílu vecpat, jen kvůli nějaké Vaší ideologii, tak je něco opravdu špatně.
Samozřejmě to není jediná vada tohoto snímku. Těch je opravdu vícero. Animace je jednoduchá a místy až groteskní. Například oči – Všichni po celou dobu filmu vypadají, jako sjetí. Svět je zajímavý, ale neuvěřitelně nelogický. Neonové meče, rytíři, brnění v době, kdy existují laserové zbraně a vznášedla? Postmoderní společnost, která má za modlu rytíře? Rytíře lovící "monstra", které vlastně skoro nikdo nikdy v historii neviděl? Ten film má tolik příběhových chyb, z nichž by se řada z nich dala vyřešit jednoduchými retrospektivami Nimony. Ale bohužel.
A nakonec je tu záporná postava, o které víme už… no v podstatě od začátku filmu a přesto je celý film naprosto mimo jakékoli nebezpečí. Žádný důkaz o vině po 5 minutách stejně nemá žádnou váhu a status quo zůstává do samotného konce filmu takřka beze změny. Je to něco jako sledovat dětskou verzi Cersei ze Hry o Trůny, kdyby byla obklopená idioty.
Jo a nezapomeňte soucítit s Nimonou, která do příběhu vstoupí jako šílená holka, která chce jen zabíjet a vidět krev, samozřejmě…
Tyto věci se nicméně dají prominout. Přece jenom, je to film pro děti. To, co se nedá prominout je, že jediné, co film nabízí je humor a LGBT+ téma. A to je vše.
Shrnutí, film je sranda. Není ale pro dospělé, protože je bolestně prvoplánový. A zároveň ho nemůžu doporučit na sledování s dětmi. Z toho důvodu si myslím, že si pozornost většiny lidí nezaslouží.
  • Humor
  • Vše ostatní
Pedro man
39 bodů
8
Dosti zajímavý styl animace, často vtipné scény, a scéna jak nimona a ten týpek (promiň te ale já si nevzpomínám jak se jmenoval) jak tančí a nimona je žralok je extrémně vtipná scéna a je to jedna z nejlepších scén
NoahHardy
36 bodů
6
celkově je to fajn, zábavný... ale to tlačení všeho možného LGBT už mě vážně nebaví, a vážně si nemyslím, že to je vhodné do filmu pro děti.
  • zábavný svět a hlavní hrdinka
  • umělé tlačení LGBT
element23
element23
33 bodů
10
100%

Jedním slovem úžasné. Jeden z mála filmů, kde zkrátka nemůžu přijít na negativum. Snímek mě hned zaujal svým pro mě jedinečným art stylem a animací. Ta se mi velmi líbila. Zamiloval jsem si hlavní postavu. Dále mě bavil světa, který byl velmi zajímavý sledovat. Jak jeho historie, tak jeho mediavel/modern vibe.
  • artstyle
  • animace
  • hlavní postava
  • příběh
  • svět
michal1
michal1
11 bodů
10
překvapuje mě že to má tak nízké hodnocení na to jak dobrfilm to je mislim že by si to zasloužilo 90%