Nimona

77%
Nimona
Hlavním hrdinou příběhu je Valister Temnotaj, muž z chudého rodu, který by se měl poprvé v historii království stát rytířem. Doposud jimi mohli být jen potomci elitní jednotky dávné hrdinky Gloreth, která před lety porazila temnotu. Od té doby všichni rytíři pod záštitou Institutu prosazování pořádku a hrdinství chrání město před zlem a předávají si povinnosti z generace na generaci. Valister však může toto pravidlo změnit a nastolit novou éru hrdinů říše. Jenže během očekávané korunovace se stane něco zcela nečekaného a z Valisterova meče vyšlehne laser, který královnu na místě zabije.  Z čerstvě pasovaného hrdiny je rázem psanec, kterého jeho druh a nejlepší přítel Ambrosius připravil o ruku. Jedinou Valisterovou nadějí prokázat nevinu je Nimona. Věčně nabroušená dospívající dívka-měňavec, která by nejraději vše rozbila, každému dala nakládačku a svrhla vládu. Valister ji v jejím nadšení musí neustále krotit a smířit se s tím, že vše, co si dosud o příšerách, jak lidé měňavcům a jinak odlišným tvorům říkají, myslel, je lež. Mezi ním a Nimonou vzniká silné pouto, které může nakonec přinést spásu nejen pošpiněnému rytíři, ale i samotné Nimoně…



Recenze: Nimona

Kinobox.cz
90%

Nimona je zatím nejlepší animovanou podívanou letošního roku. Břitký humor v první polovině snímku si získá malé i velké publikum, stejně jako netradiční námět, který skvěle pracuje s tématem futuristického středověku a Nimoninými schopnosti měnit podobu.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Osobitý animák, zejména stran animace. Na první pohled působí jednoduše a zastarale, ale je to krásná práce se světlem a stínem.. odlesky. Příběh je z počátku zajímavý a bavilo mě to hodně, ale přeci jen sklouzne do klasiky a přibývá klišé. Podivné náznaky gay romance mezi rytíři mi přijdou v pohádce naprosto zbytečné a uměle našroubované, aby potěšily LGBT komunitu.. nechápu.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
2
Tak u mě to nezabralo (ani film, ani komiks). Animace mně připadala celkem podivná (i komiks se mi graficky dost nelíbil). Takže dám dvě hvězdy, ale vlastně nevím za co (za snahu?). Vyčítat tomuto animáku LGBT+ tématiku je blbost, protože film vychází z komiksové předlohy. Autor sám nemá gender celkem vyjasněn, takže se není čemu divit. No dětem bych tento film vysvětlovat nechtěl, klasický Netflix. Celkem se divím, že práva zakoupil 20th Century Fox Animation.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 400 bodů
5
Tuctový film s několika povedenými vtípky. Nejpřeceňovanější film roku 2023.


Dodatečné informace

Původní název:
Nimona (více)
  • USA Nimona
  • USA ニモーナ
  • USA Нимона
  • USA Німона
  • USA 怪物少女妮莫娜
Premiéra v ČR:
30. 6. 2023
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Přístupnost:
10+

Podobné


Powered byJustWatch