Ed Wood

80%
Ed Wood
Ed Wood je biografický film režiséra Tima Burtona vzdávající holt životu a tvorbě jednoho z nejznámějších tvůrců béčkových filmů a dost možná nejhoršímu režisérovi všech dob, Edwardu D. Woodovi Jr. Johnny Depp exceluje v roli excentrického a neúnavně optimistického režiséra, který je známý svými neortodoxními metodami a vášní pro natáčení filmů, navzdory jejich často nízké kvalitě.



Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
9
Pro mne nejlepší film od Tima Burtona a jak tak nad tím přemýšlím možná i Deppa. Ed Wood byl obrovský filmový nadšenec a Tim tu jeho lásku k filmu dokázal dokonale zachytit. Černo bíly vizuál snímku sluší a perfektně dokázal dokreslit dobovou atmosféru. Hned po shlédnutí jsem si Plán 9 a musím říct,že to vážně stojí za shlédnutí.
Pete69
Pete69
31 382 bodů
7
Snímek o režisérovi, který byl titulován, jako nejhorším režisérem všech dob. Typická atmosféra Tima Burtona, která dodává šťávu při natáčení filmů, Johnny Depp se pro roli hodí. Je to pěkně natočený hořkosladký příběh o jednom filmovém nadšenci... 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
10
Velmi poetický film, svým způsobem. Zřejmě i nejlepší Burton. Krása špatnosti je tu naplno odhalena a to, jak s ní film pracuje na všech úrovních, je hodně zajímavé a zábavné.

Dodatečné informace

Původní název:
Ed Wood (více)
  • USA Ed Wood
Premiéra v ČR:
7. 9. 1995
Země původu:
USA
Rozpočet:
18 mil. USD
Tržby:
5,9 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Ed Wood je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch