Láska přes okno

58%
Láska přes okno
Láska přes okno (A través de mi ventana) je španělský romantnický film podle stejnojmenné knihy. Raquel je už dlouho tajně zamilovaná do sexy souseda Arese. Sleduje ho přes okno a sbírá odvahu s ním konečně promluvit, podaří se jí to?



Marcos22
Marcos22
994 bodů
6
Podařená španělská variace na Padesát odstínů šedi či After: Polibek, zadaptovaná na motivy stejnojmenného románu Ariany Godoy. První díl plánované trilogie představuje divákovi tři ústřední postavy, Raquel (Clara Galle), Arese (Julio Peňa) a Yoshiho (Guillermo Lasheras), které spojuje láska. A právě láska je zde hlavním tématem a hybatelem děje. Láska přes okno patří jednoznačně mezi ty nejlepší evropské young adult (dále YA) filmy poslední dekády. V porovnání s výše zmíněnými obdobně zaměřenými snímky své poselství servíruje divákovi niterněji a hmatatelněji. Navíc casting je zde opravdu povedený. Příběhová linka je o něco málo horší než u Padesáti odstínů šedi, a stejně tak snímání jediné sexuálně explicitní scény mírně kazí použitý styl střihu a kamery, vyjma toho se ale jedná o nadstandardní filmový počin, který si zcela jistě zaslouží pozornost a příznivci tohoto subžánru si jej oblíbí, stejně tak jako já. Po Stánku s polibky tu tak máme další nadějnou sérii, u níž se nemůžu dočkat pokračování. Za myšlenkový přesah filmu a pohled na lásku, jakožto faktoru, který nás oslabuje, který nám dodává odvahu, a který nás učí nebýt sobeckými, nelze dát jinak než tři hvězdy. Bonusem snímku je otevření tématu anafylaxe. 🙂 (07.02.2022)
Mysteriolord
144 bodů
7
Je to, taková teen blbina, která se líbí hlavně holkám. Mě to doporučila kamarádka a šlo to, ptom jsem ji to pořádně zrecenzoval :)
Vanessa
126 bodů
5
Průměrný teenage snímek, který neurazí, ale ani nenadchne. Téměř dvouhodinová stopáž mi přišla zbytečně moc dlouhá. Příběh je typický, nijak zvlášť nápaditý, postavy tuctové a vlastně po celou dobu sledování filmu jsem nebyla schopna sympatizovat ani s jednou z postav. Pokud chce člověk něco oddechového, případně nějakou kulisu, film je docela dobrou volbou. Mnohem lepší mi pak přijde žánrově podobný "The Kissing Booth", a možná dokonce i "Tall Girl".

Dodatečné informace

Původní název:
A través de mi ventana (více)
  • Španělsko Láska přes okno
  • Španělsko A través de mi ventana
  • Španělsko À travers ma fenêtre
  • Španělsko Dalla mia finestra
  • Španělsko Through My Window
  • Španělsko Through my Window - Ich sehe nur dich
Premiéra v ČR:
5. 2. 2022
Distributor:
Netflix
Země původu:
Španělsko
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Láska přes okno


Podobné


Powered byJustWatch