Armageddon Time

63%
Armageddon Time
Příběh o dospívání v Queensu v 80. letech minulého století. (Kuroni)


Režie:
Scénář:

lamps
lamps
15 156 bodů
8
Příjemná alternativa Spielbergových Fabelmanů. Tentokrát víc o rasismu, ale rovněž o vnitřním boji aspirujícího umělce v nepřejícím prostředí. Nejste-li obeznámení s tvorbou Jamese Graye, jenž i velké výpravné příběhy vždy uměl podat psychologicky a způsobem odporujícím hollywoodskému mainstreamu, Armageddon Time vás možná ničím extra neosloví. Jde o film, jehož sdělení se může jevit jako plytké, pokud publikum tradiční motivy o rodinné konsolidaci a síle přátelství nedokáže plně asociovat s dobovým rámcem a osobností autora. Pokud jste však viděli alespoň dekádu starého Imigranta, jehož Gray zasadil do 20. let k uprchlické vstupní bráně Ellis Island, snímek na vás zapůsobí jako naturalistické a nevyhnutelné pokračování. V doprovodu hudebních dobových hitů a proslovů Hopkinse, jenž na menším prostoru rozehrává důležitou morální autoritu, nahlédneme nejen do duše Jamese Graye, nýbrž celých Spojených států na úsvitu reaganovských 80. let. Není to pohled nejveselejší, ale filmařsky mu většinou není co vytknout.
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
6
James Gray vzpomíná na své dospívání v trochu privilegované, trochu utlačované rodině, a to na pozadí počátku Reaganovy éry. Vyhýbá se nostalgii a patosu, ale opět i emocím obecně a předkládá zručně natočené, ale přece jen nikterak objevné vyprávění o společenských nespravedlnostech.
Krupe
Krupe
2 272 bodů
6
Vleče se to jako sopel, nudné takové nic. Hodnocení u mě stouplo jen a pouze díky Hopkinsovi, který je bohužel jen jeden...

Dodatečné informace

Původní název:
Armageddon Time (více)
  • Brazílie Armageddon Time
Premiéra v ČR:
4. 11. 2022
Distributor:
Focus Features
Země původu:
Brazílie, USA
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
6,1 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Armageddon Time je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch