Díra

74%
Díra

Vězni v horních patrech se najedí lépe než ti dole, na které zůstanou jen zbytky. Jeden muž se snaží prosadit změnu, aby všichni měli dostatek.(Netflix Czech)




Recenze: Díra

Kinobox.cz
90%

Nízkorozpočtová Díra je unikátním příkladem toho, jak bohatým komunikačním kanálem může filmové médium být, aniž by ztratilo schopnost dramaticky vyprávět příběh. Její nedořečenost pak není projevem tvůrčí neobratnosti, ale ojedinělou schopností rozpoznat, kdy mluvit a kdy mlčet.

Kinobox.cz
55%

Bohužel jde zároveň až o urážlivě primitivní a nepřemýšlející 'wannabe' sociální kritiku, která dává na odiv vlastní sofistikovanost a progresivitu, ačkoli po menším zamyšlení nad logikou a vývojem fikčního světa lze dojít ke smutnému zjištění, že kdejaké béčko Christophera Lamberta z devadesátých let nastavuje zrcadlo společnosti s podobnou efektivitou.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Díra je pro mne snad nejlepším Španělským filmem co jsem kdy viděl. Originální a geniální námět dělá z díry výbornou záležitost, která diváka nutí nad filmem i přemýšlet a né se jen bezmyšlenkovitě dívat. Co vše je člověk schopen udělat pro své dobro.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Geniální myšlenka, nepříliš dobré zpracování. Z tohoto snímku, který se zabývá nejnižšími pudy lidstva, agresí, plýtvání, sobectvím, ale kouskem té dobroty a naděje se zvedne žaludek i otrlejším povahám. Spousta vražd, krve, kanibalismus.. Přesto ten geniální scénář nemohu neohodnotit - 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
4
Myslím, že spokojit se s touhle polopatickou, doslovnou a ani ne moc výstižnou společenskou alegorií je v době, kdy je společenskou alegorií snad většina filmů, vážně mimo můj toleranční level. Na tohle už je potřeba nasadit nějakou citlivost a mít nějaké nároky, jinak budou za chvíli tyhle filmy otravnější než komiksové adaptace.

Dodatečné informace

Původní název:
The Platform (více)
  • Španělsko Díra
  • Španělsko The Platform
Premiéra v ČR:
20. 3. 2020
Distributor:
Netflix
Země původu:
Španělsko
Rozpočet:
1,2 mil. USD
Tržby:
1,09 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch