Shazam! Hněv bohů

62%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
ondy9
ondy9
1 492 bodů
6
První díl přinesl vtipný superhrdinský biják, který sice nenabízel tolik akce a příběhu, ale jako představení nových hrdinů sloužil perfektně. Druhý díl je v tomto směru mnohem akčnější a příběh toho nabízí mnohem více. Delší stopáž filmu se mi líbila a je tu pochopitelná, vzhledem k množství nových věcí, mohla však být klidně o 20min kratší ⚡ 70%
Jaroslaw 23
1 448 bodů
6
6/10 Pořád se jedná o stejně zábavnou jízdu jako v případě jedničky,jen škoda že druhá polovina působí uspěchaně a genericky zaměnitelně s jinými komiksovkami.
HNTR
HNTR
1 049 bodů
8
Druhý Shazam pokračuje ve šlépějích prvního dílu… takže pokud jste viděli první díl, nečeká vás nic převratně inovativního. Ale proč inovovat něco, co funguje. Zápletka funguje dobře, velkolepost stoupla a až na přehráváni Lucy Liu je to fajn zážitek, který určitě stojí za zhlédnutí. Mix rodinné zábavy a super akce s komediálními prvky. Tohle DC se mi začíná líbit a rád bych, aby Zachary Levi zůstal Shazamem i pro nové restartované DC.
Ricmont
Ricmont
833 bodů
7
Dvojky Shazama jsem se bál. Protože jsem slyšel že je to špatný a přinejlepším průměrný film. Ovšem já se bavil. Jasně nikdy to nebude mít na ty nejlepší komiksové filmy. Ale to co dělá tak to dělá dobře. A já se u toho bavil víc než bych sám čekal. Ten film má srdce a to je na tom to nejhlavnější.
jajsemviktor_
jajsemviktor_
621 bodů
10
Miluju prvního Shazama. Ten film mě i po několikátém zhlédnutí extrémně baví, takže jsem se na dvojku dost těšil. A můžu vám s klidným srdcem říct, že dvojka je stále dobrá, i když jednička je podle mě lepší, ale já mám celkově vždycky radši origin filmy než pokračování, takže se to tak nějak dalo čekat. Co zde opět funguje jako v jedničce je ten krásný vztah Shazamovic rodinky. Shazam je zkrátka film o rodinném poutu a jsem rád že i dvojka v tom pokračuje. Srdcem toho filmu jsou postavy a i když zde měl víceméně hlavní roli Fredy, kromě Billyho samozřejmě, tak všichni členové Shazamovic rodiny měli aspoň minimální prostor. Překvapilo mě kolik prostoru zde měla Marry, za což jsem rád, protože tu herečku mám díky loňskému Fall hrozně rád. Když se vrátíme k tomu Fredymu, tak zde opravdu měl nejvíce prostoru, a já si ho fakt oblíbil, je to postava se kterou jsem se dokázal dobře ztotožnit. Je to nerdský teenager, který má bordel v hlavě, díky čemuž na něho ani nepůsobilo zaklínadlo na guláš v hlavě, to mě docela pobavilo, a na kterého nikdy nepromluvila holka. Každopádně ještě k té Marry, asi v půlce filmu mě vlastně trklo, proč se sakra Marry při přeměně na Shazama, nezmění vyuzálně, jako zbytek rodiny, jako nedává my to smysl. Humor je v tomto filmu opět skvělý jako v jedničce, je to přesně můj humor. Celé to boření těch superhrdinský klišé, fakt super. Btw pro ty kdo viděly, Steve je frajer xd. Záporáci byli lepší než v jedničce, protože Doktor Sivana z jedničky mě nikdy nějak nenadchnul. Tady jsou to tři dcery boha Atlase a ty byli o dost zajímavější. Nejdelší byla podle mě Helen Miren, která z nich hrála nejlíp, ale celkově to byly zajímavý záporačky. Konec filmu byl fakt zvláštní, protože jsem si fakt chvíli myslel, že by to fakt udělali, kdo viděl ten ví, ale nakonec zase nic. Btw na konci se objeví jedna postava jako Cameo, a to bylo podle mě dost levný. Přestože nejsem nějaký perfekcionista na efekty a CGI, ale tady to občas fakt bolelo a Lucy Liu letící na drakovi mě bude ještě dlouho strašit ve snech. Celkově je druhej Shazam pořád skvělým rodinným filmem s velkými srdcem a postavy, které musíte milovat.
Kocka_11
Kocka_11
530 bodů
7
Komediálna komiksová pohoda. Som veľký fanúšik prvého Shazama a musím povedať, že ani druhá časť ma nesklamala. Áno, samozrejme, prvej časti sa to nevyrovná, no nemyslím si, že by sa malo jednať o nejaký prepadák (nerátajúc finančnú stránku).
Komar55
Komar55
426 bodů
7
Za mě se jedná o krapet lepší film, než první Shazam. Herecké výkony jsou přibližně na stejné úrovni, kamera se o něco zlepšila a spolu s nasvícení umí někdy vykouzlit opravdu úchvatné záběry, které však většinou kazí horší CGI. Zkrátka jestli vám sedla jednička, s dvojkou na tom budete na 80% skoro stejně. Jedná se o příjemnou superhrdinovku a akční jízdu kterou si nejde než užít.
Hacking
Hacking
309 bodů
8
Pěkná komedie.
MarekTulen
MarekTulen
307 bodů
6
Oproti prvnímu Shazamu je tohle horší, ale rozhodně to není propadák. Film má jako minule dobré nápady, zajímavý příběh, dobře vloženou hudbu nebo nové postavy tu jsou celkem fajn. Shazam se tu ale chtěl na silu překonat, což se mu moc nedaří a v mnoha ohledech je to za mě moc přeplácané Shazam! kouskama. Není tu žádná evoluce jako předtím, nic se tu nemění a jen bojují proti záporákovy, to za mě druhý díl trochu pokazil.
Petron
Petron
279 bodů
8
Recenze zde: https://www.youtube.com/watch?v=tWLCfIFwSZw