Buldoci a třešně

43%
Buldoci a třešně
Plakát traileru

Režiséru Juraji Herzovi, mistru temných morbidních tragikomedií (například Spalovače mrtvol), se příliš nezdařila výprava do bláznivé taškařice, spletené z neuvěřitelných zápletek. Vypráví totiž o italském mafiánu, jenž hledá úkryt v pražském závětří, ale je překvapen vynalézavostí místního podsvětí. Režisér bohužel vsadil na co největší zveličování postav i událostí, až namísto vtipnosti nastupuje trapnost. V takovém případě nepomáhá ani snaživě pumpovaný, avšak bezzubý černý humor, který ztrácí jakoukoli údernost. Plejáda oblíbených herců se nedostala dál než k pouhé šklebivé šarži.




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
6
Film, který tehdy perzekvovaný česko-slovenský režisér Juraj Herz natočil víceméně z donucení, neboť se k žádné závažnější filmové látce nemohl dostat - tak se pokusil o parodii na gangsterky, která se mu ovšem (na rozdíl od skvělé parodie na horor Upír z Feratu) vymkla z rukou a satirická nadsázka se místy zvrhává v křečovitost až trapnost (Lábus, Labuda). Sám režisér tento film s odstupem času přímo nesnášel.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
3.5
S prominutím - neskutečná slátanina.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Skvělá ryze česká parodie na žánrovku zvané gangsterský film. Český humor je tu využit na maximum a různé odkazy na gangsterské motivy ocení je opravdový znalci tohoto žánru. Škoda jen té přemíry typické roztržitosti ve stylu - na co sáhnu, to pokazím -. Zkrátka, čeho je moc, toho je příliš.  Jinak takový černý humor je zcela na místě a jistá naivita zrovna tak. Parodovat daný žánr není žádná legrace, ale Juraj Herz si s tím poradil velice obratně. Ano, nedoceněný snímek, ke kterému by se současní tvůrci komedií ani nepřiblížili.

Dodatečné informace

Původní název:
Buldoci a třešně (více)
  • Československo Buldoci a třešně
Premiéra v ČR:
1. 9. 1981
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Buldoci a třešně je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch