Muž z Londýna

47%
Muž z Londýna
Plakát traileru

Perfektně zorganizovaná akce zahraničního špičkového kasaře selhá na "zájmech " několika českých podvodníčků. Ve vile, která je určena k demolici byl v trezoru zlatý poklad, ale díky "zájmům" zmizel…




Pete69
Pete69
29 851 bodů
4
Tak tohle se opravdu nepovedlo. Nevím, co tím autor chtěl říci. Má to být parodie na Jamese Bonda, komedie na neschopnost západních špiónů ? Nebo to je myšleno vážně? Každopádně je to patlanina se skvělými herci, kteří s tím ale opravdu nic dělat nemohli.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
6
Kterak český emigrant, který se mezitím stal ´buržoustem´ coby profesionální kasař doplatil po návratu do Československa na typickou českou náturu. K námětu se mimo jiné v roce 1981 vrátil Juraj Herz se snímkem ´Buldoci a třešně´, kde na české poměry doplatila pro změnu italská mafie. Snímek začíná slibně jako další socialistická agentská kriminálka s následujícími rozpravy mezi emigrantem Reinerem (Jiří Sovák) Davídkem (Jan Libíček), aby se to pak proměnilo v pokus o typickou českou komedii. Chybí tomu však patřičný náboj, takže sem tam k pousmání sice něco je, ale jinak se jedná o zcela obyčejnou, nenáročnou a oddechovou zábavu.
avenis
avenis
8 145 bodů
4
Těžko říct, co stálo za rozpačitým výsledkem snažení pana režiséra Bočana. Zda jeho nezralost (bylo mu 36) nebo úlitba bolševickým bohům či slabý scénář, na němž se podílel. Možná toto všechno a možná to byl záměr. Každopádně Muž z Londýna je film, který ničím nenadchne ani neobohatí. Ani na hercích není znát, že by si své role užívali, spíše naopak, protrpěli. Kulisy interiéru vily jsou papírové na první pohled, stejně tak fasáda domu. No, aspoň je film barevný. (23.8.2022)

Dodatečné informace

Původní název:
Muž z Londýna (více)
  • Československo Muž z Londýna
Premiéra v ČR:
1. 6. 1974
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění