Čas čarodějnic

78%
Čas čarodějnic

Seriál vychází z knižního bestselleru od Deborah Harknessové a je milostným příběhem odehrávajícím se na pozadí oxfordského akademického světa. Je to ovšem svět, kde hrstka čarodějnic, upírů a démonů žije a pracuje mezi lidmi, na první pohled skrytá lidským pohledům. Historička a čarodějnice Diana Bishopová objeví v jedné z oxfordských knihoven rukopis, který ji vtáhne do víru nebezpečné záhady a zkříží její cesty s tajemným genetikem Matthewem Clairmontem (Matthew Goode). Ten má také jedno temné rodinné tajemství - je to upír. Diana a Matthew se vydávají na cestu, která má pomoci pochopit tajemství starodávného rukopisu. Postupně se vyvíjí i jejich vztah a události hrozivě poodkrývají, že mezi čarodějnicemi, upíry, démony a lidmi existuje od pradávna jen velmi křehký mír. (HBO)





Recenze: Čas čarodějnic

Kinobox.cz
80%

Přestože se jedná o jeden příběh, přináší druhá série Času čarodějnic divákům něco naprosto jiného. Zatímco první řada se odehrávala v současnosti, uvedla nás do světa bytostí (čarodějnic, upírů a démonů) a odhalila nám vědecká zaměstnání Matthewa (biolog) a Diany (historička), v té druhé se přesuneme do úplně jiné doby a jiné životní situace. První řada je plná napětí, rozvíjejícího se vztahu mezi hrdiny a i poměrně slušné dávky násilí. V druhé řadě se ale vše mění. Přesouváme se na konec 16. století – do doby vlády Alžběty I. a Rudolfa II. Z Matthewa a Diany se stávají londýnští měšťané, kteří chtějí být co nejméně nápadní.


hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Twilight jsem nikdy neviděl, ale přesně takhle si ho představuju. Naivní předvídatelná báchorka s cílovkou na 14-ti leté holky. Přitom první díly vypadaly na fain mix True Blood a takového temnějšího Harryho Pottera.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Britský seriál natáčený v úchvatných lokacích Oxfordu nebo Benátek sice nepřináší po dějové stránce nic moc nového, ale umně pracuje se žánrovými schématy a díky zasazení na starý kontinent to funguje. Pochopitelně i díky hereckému obsazení a na pohled velice příjemně obsazenému ústřednímu páru Terese Palmer a Matthew Goodovi. Velice slušná televize.
Dory28
Dory28
616 bodů
9
8,5
Upíří fantasy mě nikdy moc nebavilo ani číst a ani se na něj dívat, nicméně tohle mě prostě zaujalo, a tak jsem si to pustila. Nelituji! Na rozdíl od STMÍVÁNI a jemu podobným filmům/seriálům, tohle není tak přiblblé, má to konečně normální a celkem zajímaví děj, plus je to doplněno pěknou hudbou, kamera byla velmi povedená, a nakonec exteriéry v podobě Oxfordu. No co víc dodat.
  • Kamera
  • Exteriéry


Dodatečné informace

Původní název:
A Discovery of Witches (více)
  • USA Čas čarodějnic
  • USA A Discovery of Witches
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch