Watchmen

78%
Watchmen
Watchmen je americký seriál inspirovaný ikonickým komiksovým dílem Alana Moorea a Davea Gibbonse. Příběh se odehrává 34 let po událostech původního komiksu, v alternativní realitě současných USA, a sleduje Angelu Abar (Regina King), která vede dvojí život jako detektivka a maskovaná mstitelka jménem Sister Night. Angela se snaží vyřešit záhadu kolem vraždy svého přítele a policejního šéfa Juda Crawforda (Don Johnson) v kontextu rostoucího napětí mezi bělošskou supremacistickou organizací Sedmá kavalérie a místní policií.




Recenze: Watchmen

Kinobox.cz
80%

Zda jsou seriáloví Watchmen dokonalým dílem, či ne, se patrně naplno ukáže až tehdy, když si člověk pořádně přečte Mooreovo veledílo a hned poté se znovu podívá na Lindelofův devítidílný počin. Jedině tak bude asi možné si všimnout všech potenciálních souvislostí, odkazů, narážek, celkové návaznosti apod. Prostě se ujistit, zda někde něco přeci jen trochu "neskřípe". Ale i kdyby nakonec ano, stejně jsem přesvědčen, že Watchmen od HBO jsou skutečnou (nejen) televizní událostí, která si zaslouží velkou pozornost a určitě i nejedno ocenění.


Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
4
Mám Snyderovo zpracování kultovního komiksu rád, ale seriáloví Watchmeni jsou úplně jiní a vůbec mi to nesedlo. Nudné s tunou vaty a nezajímavými hrdiny.
kunafix
kunafix
20 062 bodů
10
Seriáloví vačmeni se stejně jako ti celovečerní povedli. Líbí se mi, že to navazuje na filmové události a celé to vlastní univerzum má prostě atmosféru, že by omámila i otrlého podpažního čichače z oddělení ležáků. I když se v tom zpočátku moc neorientujete, přibývají další a další informace a stává se to dost obsáhlým, nakonec se v tom vyznat dá a postupně se nám to vše krásně propojí, jak v pěkně vyváženém gastronomickém menu. I když je pravda, že se nebráním tomu, že se na to podívám někdy znovu, abych pochytil i ty různé detaily. Seriál se vůbec nemá za co stydět, ba naopak - nejen že úspěšně pokračuje v tom, co započal film, ale navíc si to drží i stejnou kvalitu. Za zmínku stojí i obstojný soundtrack Trenta Reznora a Atticuse Rosse a navíc jsou velmi vhodně zvolené i jednotlivé písně u různých scén (a závěrečných titulků, které jsem jen kvůli tomu vždy nechal dojet až do konce). Vůbec jsem nečekal, jak se bude děj odvíjet - že se dostaneme od rasových nepokojů až ke zničení Dr. Manhattana, to by mě nenapadlo ani ve snu. Jedinou připomínku mám právě k Dr. Manhattanovi, u kterého mi vadilo, že mu byly vidět oči a nebyly to jen bílé škvírky - to mi k němu moc nesedělo a vypadal zbytečně moc lidsky.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
10
Sequel Snyderových Watchmenů, leftlovers edice. Divácky dost nevděčné, ale zato scénaristicky neskutečně promakané. Lindelof je král. 9/10

Dodatečné informace

Původní název:
Watchmen (více)
  • USA Watchmen
  • USA Strážci
  • USA Strážci - Watchmen
Premiéra v ČR:
21. 10. 2019
Země původu:
USA
Čeština:
Watchmen je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch