Zelená kniha

85%

Komentáře a recenze 80

Dle počtu bodů
Kamila88
Kamila88
216 bodů
8.5
Zelená kniha je snímek u kterého jsem si zaplakala a také se zasmála z plných plic. Snímek, který si na nic nehraje a při tom má ty nejvyšší filmové ambice. Předávání Oscarů dokázalo, že v sobě Zelená kniha skrývá víc než jen příběh o přátelství dvou rozdílných mužů. A že to není zcela podle pravdy? To vem čert, ja se bavila
Heart
175 bodů
6
Marně dumám, proč bych se na tenhle film měl ještě někdy podívat znovu, nebo proč ho někomu doporučit... Dobré řemeslo, děj shrnutelný jednou větou, několik málo gagů (KFC??) a zcela očekávatelný konec. Mahershala Ali je vynikající herec, ale tady nepředvádí nic výjimečného, stačí srovnat už jen s tím, jak exceluje v True Detective III.
JanM
JanM
153 bodů
9
Oscarovka jak vyšitá. Jenže výborně natočená a hlavně velmi lidská a plná emocí. Občas mi to přišlo až příliš šablonovité a těžko uvěřitelné, ale u těchto rádoby životopisných filmu jsem si na to už zvykl. Každopádně všechny ceny zasloužené. Herecky naprostá paráda.
Michal Kvak
Michal Kvak
102 bodů
9
Teda tohle jsem nečekal, konečně zas po nějaké době americký kvalitní film, člověk aby furt koukal na korejce a seveřany, aby viděl něco bez triků a inteligentního, a ono se najde....doporučuju, zábavné, sice opět dokola černošská tematika, ale zde mi to přišlo tak ňák nenuceně, film na tom nestaví tolik.
ales-kralik
101 bodů
9
krásný film a dojemný. ukazuje rasismus v USA v 60. letech. dobré herecké výkony, dobrá hudba, kamera, scénář i dialogy. navzdory temnému tématu povznášející a optimistické. podle skutečné události. poučné. líbivé. místy vtipné. dobře natočené. dostalo to oscara za nejlepší film.
zzepto
95 bodů
9
Ve své lásce ke vsemu obraz Farrelliho prisel zjevně pozdě na asi tak dvacet let - nyní je to standardem byt obvyklejsim, ostřejším, konkrétnějším a jednoznačnějším. Ale musime rict nevim jaky byl ve skutecnosti Shirley ale jeho verze ve filmu dělá velmi silný a prekvapivy dojem.
musty
musty
89 bodů
9
Zelená kniha je velkým hereckým představením. Ze začátku vlastně nevíte, co máte od filmu čekat, ale jakmile se dvojice herců vydá na cestu, začíná to pravé dobrodružství. Snímek, který upozorňuje na rasovou nesnášenlivost a předsudky, které jsou zbytečné.
balder-dan
73 bodů
8
Zelená kniha je prostě fantastickej film. Poctivý příběh, který tě chytí za srdce, baví a ještě skrývá kus poselství.Ano, filmu lze vyčítat prvoplánovost, ale prostě dohromady, všechny ty kýčovitě na sebe vrstvené scény fungují a tvoří pospolitý, kompaktní celek. Hlavní herecké duo má chemii.
Silvester
64 bodů
9
Herecký koncert Vigga Mortensena. Zahrál jednoduššího buranského grázlíka s dobrým srdcem s naprostou noblesou. Věřil jsem mu každé slovo a možná tomu přispěl i perfetkní český dabing a zvolení dobrého dabéra. Popravdě řečeno příběh mě zcela nepohltil, ale zpracování velmi dobré a hlavně jsem to hercům prostě věřil. Moc hezký snímek.
miroslav-mazacek
45 bodů
7
Dobrý film kvalitní kamera režie atd.... Bohužel zapadá do dnešního koloritu. Hloupý bílý rasista versus vzdělaný černý homosexuál. Člověk aby se dnes styděl za to že je bílý a nenarodil se s jinou barvou pleti. Bohužel taková je dnešní doba a takové jsou dnešní filmy ...