Climax

65%
Climax

Poslední noc v chatě uprostřed lesů, zima 1996. Třicítce tanečníků a tanečnic končí intenzivní trénink na turné v USA, zbývá už jen závěrečná party. Na vinylech Daft Punk nebo Aphex Twin. A k tomu jedna velká nádoba sangrie, která na chvilku zmizela z očí... Drogový muzikál či taneční horor Climax získal v Cannes pověst nejlepšího snímku režiséra Gaspara Noeho, zvítězil v sekci Quinzaine des Réalisateurs a stal se jedním z největších překvapení celého festivalu. Zrození a smrt jsou mimořádné zážitky. Život je pomíjivé potěšení. (Aerofilms)



Scénář:

Recenze: Climax

Kinobox.cz
60%

Pokud znáte předchozí Noého filmy, tak je Climax značně předvídatelný. Nedá se říct, že natočil bůhvíjak skvělé dílo, ale je nutno uznat, že si vybral téma, které se pro jeho audiovizuální styl velmi dobře hodí.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Vlastně platí to samé co u Trierova Jacka - generické dvě hodiny s režisérem, který ztratil jakoukoliv možnost šokovat nebo překvapit, protože v tomhle ohledu už nemá kam svoje dílo vystupňovat od svých minulých věcí. Jenže zatímco dvě hodiny s Trierem strávím rád, Noe mě neskonale nudí. Debie občas udělá něco pěkného s kamerou, potud dobrý, ale z Trierova tlachání si pořád vezmu dost vtipu a zábavy, tady jen čekám, až to uteče.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Od režiséra Gaspara Noého jsem viděl Zvráceného a musel jsem ho stopnout, než jsem ho dokoukal. Climax je hodně podobná záležitost. Film stojící na stejném půdorysu jako vynikající Experiment je hodně drsný příběh na téma skupinka svobodomyslných tanečníků liberálů se v uzavřeném prostoru stane pěkně ostrou partou sadistických zmetků. Je to úchylné? Ano. Je to skvěle natočené? Sakra dobře. Pustil bych to na Nově místo Ordinace? Jo a smál bych se!:-) Sofia Boutella je skvělá a rozhodně jeden z nejoriginálnější art filmů posledních let.
lamps
lamps
15 156 bodů
2.5
Řada známých má k tomuhle dílu velmi kladný vztah, takže se jim předem omlouvám. Já jsem trpěl. Totálně prázdná kamerová exhibice, u jejíhož sledování by bez vkládaných titulků nikdo neměl ani páru, o čem má být. Ten film musel být inscenačně náročný, o tom žádná, ale to je tak všechno, co na něm lze obdivovat - pustit někomu pouze zvukovou stopu, tak vás rovnou zažaluje za újmu na zdraví, a přesně tímhle agresivním povrchním způsobem se Noe snaží docílit zdeprimování a vyčerpanosti publika i po stránce čistě obrazové. A na tom nic k obdivování zkrátka nevidím, protože jinak jsem si z toho neodnesl do života ani hovno, snad kromě toho, že Boutella má vážně luxusní proporce i pohyby a na budoucích párty si budu pít pivíčko z vlastní skleničky. Obávám se že první a zároveň i poslední snímek, co jsem od Noeho viděl...


Dodatečné informace

Původní název:
Climax (více)
  • Francie Climax
Premiéra v ČR:
1. 11. 2018
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Francie
Přístupnost:
18+
Rozpočet:
2,94 mil. USD
Tržby:
1,09 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Climax je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné