Nepřátelé

77%
Nepřátelé
Amerika prodělala občanskou válku a Joseph J. Blocker (Christian Bale) je oddaným mužem. Jak se zachová, když obdrží rozkaz vyprovodit umírajícího válečníka z kmene Čejenů přes nebezpečné území do rodné domoviny? Blockera na cestě doprovází vdova (Rosamund Pike), která o svého muže přišla rukou Komančů.



Recenze: Nepřátelé

Kinobox.cz
80%

Nesmírně oceňuji, že se Bale byl ochoten naučit svůj dialog v řeči Čejenů, která zněla na plátně hodně často a jejíž dialekt - stejně jako oblečení, gesta a rituály indiánů - měla na starost skupina odhodlaných konzultantů přes indiánské záležitosti, neboť režisér si zakládal na tom, aby původní obyvatelé Ameriky na plátně byli znázorněni správně.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Nedokážu pochopit jak je možné,že Christian Bale nezískal za svůj výkon Oscara. Vlastně už vůbec nerozumím tomu jak je možné,že na jeho kontě nepřistála ani nominace. Jeho výkon je naprosto geniální a vlastně si ani nepamatuji,že bych ho někdy viděl tak bezchybně hrát. Právě on je tím ústředním bodem tohoto filmu a na celkovém výsledku to jde sakra znát. Kamera je nádherná a to jak je zde nasnímaná divoká příroda s spolu s modrým nebem je okouzlující. Jen na tyto záběry bych se vydržel dívat hodiny. Námět je zajímavý a dostatečně špinavý a syrový. Zkrátka chlapská podívaná jako řemen. Takový Western už tu bylo dlouhou dobu potřeba. Nemilosrdný,brutální,osudový a krvavý. Navíc v sobě nese poselství a zajímavé myšlenky. I přes délku 130 minut jsem ani na chvíli nenudil. Každá postava je originální a zajímavá. Vynikající podívaná. 85%
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8.5
Parádička z dílny Scotta Coopera. Mrazivá atmosféra, skvělá hudba a téma pro američany ožehavé.. Dlouhá "válka" s původními obyvateli. Skvělé akční scény se střídají s hlubší myšlenkou a tou je svědomí vojáka, který už má hodně křížků na pažbě. Skvělá podívaná.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Zádumčivý Bale na výpravě, která změní jeho pohled na vše. Asi první film od Coopera, který byl té čtyřhvězdě dost blízko, jenže zaprvé ta stopáž je docela vražedná a místy to je fakt poznat a za druhé ta proměna hlavního hrdiny je úpřímně dost nepravděpodobná. Škoda, vizuálně i herecky totiž zase lahůdka (jak už bývá u Scotta dobrým zvykem).

Dodatečné informace

Původní název:
Hostiles (více)
  • USA Nepřátelé
  • USA Hostiles
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Nepřátelé je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch