Král psanec

75%
Král psanec

Postavu Roberta Bruce známe v podání Anguse Macfadyena z oscarového filmu Statečné srdce Mela Gibsona. A právě na jeho životní příběh se zaměří historický snímek společnosti Netflix s názvem Král psanec.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Mel Gibson je mrtvý, ať žije Chris Pine!! Netflix tímto snímkem zasadil svým konkurentům takový úder, že se z něj budou dlouho oklepávat. Outlaw King je “pokračováním” Statečného srdcem na které jsme museli čekat neuvěřitelných 23 let. Tentokrát je hlavní postavou Robert Bruce jenž se bude snažit porazit Angličany a sjednotit Skotsko. Čeká nás tak syrová, špinavá a hlavně krvavá podívaná, která si sice spoustu historických události upraví pro potřeby děje, ale ve výsledku se snaží vše ukázat realisticky a od ničeho neodvrací zrak. Finální bitva je fantasticky natočena a hlavně je to pořádné maso. Aaron Taylor-Johnson si zde střihl jednu ze svých nejlepších roli a každou scénu ve které se objevil si ukradl pro sebe. Skvělá historická podívaná!
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Krásný historický snímek, který pojednává o králi rebelujících Skotů a jeho Anglických nepřátelích. Krásné bitvy, výprava i herecké výkony. Bitvy plné bláta, drsná a krásná krajina Skotska, vše vypadá pořádně špinavě, žádný hollywoodsky nablýskaný středověk. Pastva pro oko každéhi diváka, který má rád velkolepě vypadající historické filmy.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
William Wallace byl popraven 'Statečné srdce' (1995), avšak dějiny Irska se psaly dál. Nastoupil nový hrdina Robert Bruce, který Angličanům ukázal zač je toho loket. A ruku na srdce, nepřipomíná krapet jeho válečná metoda našeho Jana Žižku? Nápady Roberta Bruceho a bitevní scény skutečně stojí za to. Se smyslem pro detail je válečná vřava zobrazená ve své brutální ryzosti a masakru v plné intenzitě. Pevný scénář má smysluplný vývoji děje a nenechává nic na pochybách. Samotný začátek navnadí dlouhou scénou, až to vytváří dojem, že takový film bude celý. Není a je to docela škoda. Každopádně na kvalitě to nijak neubírá. Po divácké stránce hodně láká ke srovnání s s počinem 'Statečné srdce' (1995) od Mela Gibsona a právem. Avšak každý má své a tak srovnání není lehké. Oba mají svoji výjimečnost a divácké zázemí. Co se týče historické věrnosti, to přenechme samotným historikům. Film stojí za to a určitě si zaslouží divácký zájem.

Dodatečné informace

Původní název:
Outlaw King (více)
  • Velká Británie Král psanec
  • Velká Británie Outlaw King
Premiéra v ČR:
9. 11. 2018
Distributor:
Netflix
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch