Král psanec

74%
Král psanec
Král psanec (Outlaw King) je britské historické akční drama podle skutečných událostí. Zabývá se životem Roberta Bruce, skotského šlechtice ze 14. století, který vedl partyzánskou válku proti anglické armádě. Film se odehrává na pozadí skotských válek za nezávislost a zachycuje Bruceův přerod z poraženého šlechtice v hrdinu psance, a nakonec skotského krále.



Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
8
Mel Gibson je mrtvý, ať žije Chris Pine!! Netflix tímto snímkem zasadil svým konkurentům takový úder, že se z něj budou dlouho oklepávat. Outlaw King je “pokračováním” Statečného srdcem na které jsme museli čekat neuvěřitelných 23 let. Tentokrát je hlavní postavou Robert Bruce jenž se bude snažit porazit Angličany a sjednotit Skotsko. Čeká nás tak syrová, špinavá a hlavně krvavá podívaná, která si sice spoustu historických události upraví pro potřeby děje, ale ve výsledku se snaží vše ukázat realisticky a od ničeho neodvrací zrak. Finální bitva je fantasticky natočena a hlavně je to pořádné maso. Aaron Taylor-Johnson si zde střihl jednu ze svých nejlepších roli a každou scénu ve které se objevil si ukradl pro sebe. Skvělá historická podívaná!
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
9
William Wallace byl popraven 'Statečné srdce' (1995), avšak dějiny Irska se psaly dál. Nastoupil nový hrdina Robert Bruce, který Angličanům ukázal zač je toho loket. A ruku na srdce, nepřipomíná krapet jeho válečná metoda našeho Jana Žižku? Nápady Roberta Bruceho a bitevní scény skutečně stojí za to. Se smyslem pro detail je válečná vřava zobrazená ve své brutální ryzosti a masakru v plné intenzitě. Pevný scénář má smysluplný vývoji děje a nenechává nic na pochybách. Samotný začátek navnadí dlouhou scénou, až to vytváří dojem, že takový film bude celý. Není a je to docela škoda. Každopádně na kvalitě to nijak neubírá. Po divácké stránce hodně láká ke srovnání s s počinem 'Statečné srdce' (1995) od Mela Gibsona a právem. Avšak každý má své a tak srovnání není lehké. Oba mají svoji výjimečnost a divácké zázemí. Co se týče historické věrnosti, to přenechme samotným historikům. Film stojí za to a určitě si zaslouží divácký zájem.
Pete69
Pete69
31 382 bodů
8.5
Krásný historický snímek, který pojednává o králi rebelujících Skotů a jeho Anglických nepřátelích. Krásné bitvy, výprava i herecké výkony. Bitvy plné bláta, drsná a krásná krajina Skotska, vše vypadá pořádně špinavě, žádný hollywoodsky nablýskaný středověk. Pastva pro oko každéhi diváka, který má rád velkolepě vypadající historické filmy.

Dodatečné informace

Původní název:
Outlaw King (více)
  • Velká Británie Král psanec
  • Velká Británie Outlaw King
  • Velká Británie El rey proscrito
  • Velká Británie Outlaw King - Il re fuorilegge
  • Velká Británie Outlaw King : Le Roi hors-la-loi
Premiéra v ČR:
9. 11. 2018
Distributor:
Netflix
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch