Akta Pentagon: Skrytá válka

70%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
3
Tak tohle se opravdu nepovedlo. Ne, Ne a ještě jednou NE! Obdobná nuda jako při Lincolnovi, který mě taktéž vůbec nebavil, ale přesto byl minimálně o třídu lepší. Zde mě nebavilo snad vůbec nic. Nějaké to zvýšené tempo snímku jsem pocítil někdy v poslední půlhodince. Téma mě absolutně nezajímalo, jenže což o to, bylo to tak nudné a nezáživné, že jsem málem usnul. Třeba když hodně odbočím, tak takový MOST ŠPIONŮ, to byl kvalitní film. Téma mě rovněž nechalo zcela chladným, ale bylo to podané zábavně a udrželo si to mou pozornost. Mám rád dialogové filmy, ale toto šlo naprosto nejen mimo mě, ale i mimo mísu. Ani nevím, proč jsem tu 1* dal. Nejspíš za jména Hanks, Spileberg, Williams atd. Mimochodem Meryl Streep mi zde vůbec neseděla. Ze začátku se chovala jak nějaká pipka. V takovém muzikálu Mamma Mia (má srdcovka) se hodí mnohem víc. No, dál to už shazovat nebudu. Musel jsem si po skončení dát panáka. Málem mě to nudou odrovnalo. Konec hlášení.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
7
Film se jmenuje The Post a je celý o novinách The Post. Ale děkuji Magic boxu za pobavení s názvem.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Akta Pentagon je výborný film.Dávám mu 70 procent.Rozhodně je lepší než Obr Dobr-další Spielbergův filmový počin.Tento snímek se mi tedy líbí.Hlavně díky dobrému hereckému obsazení.Hraje zde třeba Tom Hanks a Meryl Streep.Snad by mohl být trochu kratší...Jinak je to výborný film-životopisné drama s množstvím napětí.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
7
Mám rád Spielberga, Hankse i filmy s novinářskou tématikou, ale tohle byla těžká nuda. Oproti Spotlightu se mi zdá, že se tu toho děje podstatně méně, přičemž se jedná o stejně kontroverzí tématiku. Film chytil dech až někdy v druhé polovině, kdy se noviny již dostaly k dokumentům a šéfíci se hádali, zda zprávu vydat či nikoliv. Kromě hlavní dvojice ve filmu není žádný extra herec, což je oproti již zmíněnému Spotlightu na škodu, tam byli všichni novináři zpracováni bravurně. Brzy mě asi čeká rádoby sequel v podobě Všech prezidentových mužů. Snímek mne sice tolik nebavil, ale alespoň mě přivedl k zajímavému tématu, které budu rád prozkoumávat dál. 70%
Martrix
Martrix
2 449 bodů
6
Příběhy se dají vyprávět různě. V tom tkví jejich síla, ale i slabina, pokud dáváte přednost faktům před názory a postoji třetích stran. Tvůrci se rozhodli vyzdvihnout odvahu Kate Graham, lehce zabrnkali na feministickou strunku a nenechali nit suchou na tehdejší vládě a především Nixonovi, žábě sedící na prameni svobody. Je to uhlazený, i neamerickému publiku vcelku srozumitelný příběh. Je ale také zajímavý? Je pro nás Evropany padesát let staré vítězství svobody tisku v USA téma, u kterého chcete dvě hodiny sedět? Je v něčem povědomé zjištění, že vláda veřejnosti mnoho let lhala a vědomě posílala lidi do prohrané války? Že se pokoušela ovlivňovat nejen volby v jiných zemích, ale především názory svých občanů? Že USA nejsou kolébkou demokracie, ale jedna z prvních zemí, která z lidí začala dělat ovce? Vyvolat takové otázky, jistě nebylo tvůrčím záměrem. Tady šlo především o Oscary a snahu stvořit velký příběh o svobodě, natočený jedním z nejlepších režisérů a v hlavních rolích s hvězdami z nejtřpytivějších. To je ale spousta záře, přes kterou pravdu nezahlédnete. Ale nevadí, je to jen film... . Komu to stačí, ať si k mému hodnocení 5% přidá.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
7.5
Steven Spielberg rozevřel složku s označením Top secret a Pentagonská akta spatřila, díky pevně rozprostřenému filmovému plátnu, divákovo oko. Dialogová smršť provázející celý film rozkmitala verbální ústrojí hereckého ensemble v čele s Tomem Hanksem a Meryl Streep. Z počátku jsem lapal po stále ještě nezažehnuté svíci v myslitelně, neb mi chvíli trvalo sesoustředit mozek na patřičnou úroveň. Film je pln slov, třepotajících se neustále ve větru, jak čerstvě otištěný novinový papír a já po nějaké chvilce byl zahlcen akty obnažující zcela válečný konflikt ve Vietnamu. Spielberg určitě má lepší filmy než tento, ale vzhledem k zajímavosti probíraného tématu nemohu říct, že bych byl zneradostněn stráveným časem v kinosálovém lóži. Ba naopak mohu s poklidem v duši poděkovat za danou možnost zapojení mozkového aparátu.
N333meziiiz
N333meziiiz
668 bodů
7
Za mě lehký, nadprůměrný film, který hodně lákal na známá jména. Řekl bych, že tohle je další dobrý film, co se týče Vietnamské války. "The Post" krásně ukázal, jak probíhalo odtajňování dokumentů o Vietnamské válce. Tenhle film bych doporučil lidem, kteří se zajímají o Vietnamskou válku, nebo aspoň pro lidi, kteří se zajímají o studenou válku.
Georgino
109 bodů
6
Spielberg patří mezi mé nejoblíbenější režiséry. Na jeho filmech jsem vyrostl a na každý jeho nový počin se nesmírně těším. U The Post jsem však v trochu schizofrenní situaci. Na jedné straně oceňuji řemeslné kvality snímku včetně hereckých výkonů a uvědomuji si, jak důležitý film to pro Ameriku je. Na straně druhé je však pro mě, jakožto Evropana, toto téma přeci jenom vzdálené a těch 120 minut jsem se i docela nudil. Jde i vidět, že film vznikl v rekordně rychlé době a že pro Spielberga to byla taková jednohubka. Od filmů S. S. přeci jen očekávám víc a tohle patří spíš k jeho průměrným věcem. Nedávný Most špionů byl přeci jenom o dvě třídy výš.