Na špatné straně

73%
Na špatné straně

Dva až příliš horliví policisté jsou za překročení rámce svých povinností suspendováni ze služby. To jim ovšem nebrání, aby ve svém boji s podsvětím pokračovali na vlastní pěst a učinili spravedlnosti zadost. Krimi thriller s notnou dávkou násilí překračuje hranice žánru a poukazuje na problematiku přehnané politické korektnosti, která je v současném světě dovedena až ad absurdum. (Febiofest)

 




Recenze: Na špatné straně

Kinobox.cz
75%

Na špatné straně je další povedenou zahlerovkou, které sice schází šokující rozměr autorovy předchozí perly a u některých scén to vypadá, jako by talentovaný filmař až moc okatě vykrádal a vylepšoval sám sebe, avšak po skončení nebude trpělivý divák určitě litovat žádné minuty, kterou ve společnosti uhrančivé režisérské vize strávil.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
No kdyby mi někdo po shlédnutí filmu Kosti a skalp tvrdil, že si budu další Zahleruv film užívat ba co víc se na jeho další filmy těšit, tak bych si klepal na čelo. Zatímco jeho již zmíněná prvotina mne vůbec neoslovila, tak jeho další filmy si mne absolutně získali. Na špatné straně je geniálně rozehraná partie o dvou policistech, které není lehké mít rád. Zahler přesně ví co chce divákovi sdělit a to jakou formu si vybral považují za geniální. Trefné dialogy, skvělí herci a v podstatě jednoduchý příběh podkreslený černohumorným tónem. Výborné.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Mel Gibson v tomto snímku ukazuje, že i nadále na to prostě má. Vince Vaughn mu výborně sekunduje a tak tu máme převážně atmosférickou dramatizaci o dvou stárnoucích poldech nemající ve službě k brutálnímu násilí moc daleko. Jednou se jim to nevyplatí a jsou postavení mimo službu bez náhrady na plat. Jenomže to by nebyli oni, aby do něčeho i tak nešli. Jde však skutečně spíše o dramatizaci takřka tarantinovského typu, neboť snímek obsahuje poměrně dlouhé konverzace na jednom místě. I tak to kupodivu neztrácí šťávu a zajímavost. Síla scénáře je zkrátka znát. Akce samozřejmě nechybí, ale jeho poměr je vcelku nízký. Obzvlášť u filmu, který má přes dvě a půl hodiny. To leckoho zamrzí, protože začátek je vcelku brutální. A potom dlouho dlouho nic. Akční fanoušci si tedy tentokrát na své nepřijdou. Neobvykle dlouhé je obzvlášť představování hlavních postav. Ale jak bylo zmíněno, je to vlivem dlouhých konverzačních scén, které sice mohou nudit, ale jen u diváka, který nebude vnímat právě onu sílu dialogu. Snímek je pro všechny, kteří mají rádi námět spočívající boj za sociální spravedlnost. V tomto ohledu se to hodně probírá, ale přísně se to drží své hranice. V žádném případě se nepřekračuje do propagandy. Příběh je jednoduchý a dobře uchopitelný. Je v něm vyjádřen realismus a důkladně střízlivý pohled na takový svět, jaký skutečně je. Snímek má v tomto ohromný potenciál vetřít se do podstaty problému a náležitě s tím naložit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Oproti minulé akční náloži, je tohle v podstatě ukecaná Tarantinovka. Ale po Zahlerovsku. Nekompromisní thriller o dvou ex-policajtech a jedné bankovní loupeži. Ta nejistota, kdo to schytá v dalším záběru, je stejně jako v Bone Tomahawk k nezaplacení.

Dodatečné informace

Původní název:
Dragged Across Concrete (více)
  • USA Na špatné straně
  • USA Dragged Across Concrete
Premiéra v ČR:
30. 7. 2019
Země původu:
USA
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
0,66 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Na špatné straně je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch