Ostravak Ostravski

40%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3
Kde se vzali peníze na tento snímek je mi opravdovou záhadou. Ještě větší záhadou mi je koho napadlo obsadit herecké dřevo Igora Chmelu do hlavní role. Největší záhadou mi je v které hlavě vznikla ta představa,že se tak divně mluví v Ostravě. Film je jeden velký WTF bez špetky logiky a posloupnosti vyprávění příběhu. Něco takové nemá co dělat v kině.
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
3.5
Trápení neviňátek - naštěstí do kina se jich moc nalákat nenechalo (a televize má dálkový ovladač). Děj veškerý žádný - a kdo si myslí, že totok je ostravština, tak je dost vedle. Chmela to též nevytrhnul - a tak to nakonec byl dálkový poslech, muzika totiž byla z celého filmu nejlepší.
Pete69
Pete69
30 208 bodů
1.5
Tohle snad nikdo nemohl myslet vážně... Opravdu TOP kravina. Myslím si, že i ostraváky to pohoršuje.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Hrdinou proti své vůli pěkně počesku. Ten děj nebyl úplně na odstřel, ale prostě i díky tomu nářečí a snaze každé postavy "být vtipný za každou cenu", je to dost křečovité. Chmela je ale fakt sympaťák, jen se to tady holt nesešlo.
avenis
avenis
8 428 bodů
1
Žiju tady mezi těma Severomoravákama už 12 let a už jsem si zvykla na tu jejich podivnou moravštinu. Ale stejně nepoznám, když herci "z Prahe" udělají chybu. Na opravy mám manžela (z Haviřova). Ten se celkem bavil. Já méně... (19.2.2021)
Mikik4444
3 937 bodů
5.5
No tak se mi zdá že je to tak trochu Ostravský Kameňák. Souvisle jsem to neviděl, byla to trošku taková blbost i když nějaké scény jsou dobré. Stejně se mi ale zdá, že poslední dobou u nás klesá herecký výkon a rádoby komedie jsou pouze otřepané vtipy a scénky které už všichni známe.
kawa
3 388 bodů
6
Nápad s filmovým převyprávěním ostravského blogu se specifickým humorem byl počinem na hraně. Mohlo to dopadnout dozajista hůře, žádná sláva to není, ale ani tragédie. Překvapivě exceluje Jitka Smutná v roli ostravakove maminky. Igor Chmela se taky drží mezí. S dalšími je to sice horší, ale ještě to jde. Komedie, která neuškodí, ale nenadchne. Nejzajímavější jsou animované sekvence.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
4
Opravdu trapný zážitek. Tu druhou hvězdu si Ostravak zaslouží jen proto, že to je český film a snaha o originalitu se cení. Vtipy jsou postavené na místním dialektu, což je dost slabé. Při několika scénách jsem si vyloženě říkal, co to proboha je. Postavy jsou až přehnaně groteskní a trocha vážnosti by snad neškodila. Takhle to celé jednoduše působilo prostě až moc obskurně.
qido-vlastik
6 bodů
10
kdo to tady píše ale připadá mi to jako sami Pražáci.jelikoz Chmela to zahrál úplně super bravurně.a celkový film se povedl a dost jsme se zasmali jak scénkám tak i hláskám.takze za mě za 1*.my Ostravaci cítíme s faračema Tod krutý život jak cip.zduř