Mělčiny

67%

Komentáře a recenze 46

Dle počtu bodů
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
7.5
O-M-G. Film, který není sice nijak oslnivý po stránce příběhu, ale moc se mi líbila kamera a hlavně dívka, která se před kamerou nakrucovala. Ale film krásně odsýpá až k povedenému konci i díky dobrému střihu. Do budoucna bych věřil tomu, že se to zařadí do balíčku s Čelistma.
Arnarmo
Arnarmo
1 720 bodů
6.5
Velice slibný začátek a i vlastně prostředek filmu. Žralok se objevil až po dvaceti minutách. Zpomalé záběry mě lehce štvaly, ale po čase jsem si na ně zvykl, i když jich bylo neskutečně mnoho. Občas lehce předvídatelné a velice nereálné. Finále bylo úsměvné. Blake je prostě neohrožená a poradí si se vším. Zas na druhou stranu, žralok byl dobře udělaný a objevoval se velice často, než jak je zvykem u jiných filmů tohoto typu. Průměr, který na poprvé může zaumout.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
7
Žraločí delikatesní jednohubka v podobě svůdné Blake Lively si na Mělčinách užila plno hrůzostrašné zábavy při hraní s hřbetní ploutví ozubeného mořského patvorečka. Film to není vyloženě špatný, pokud nebudete brát v potaz to, co je možné a co nikoliv. Občas jsem byl trošku na pochybách, zda Supermanka je toho všeho v rámci normální ženskosti schopna, ale díky tomu, že film není nikterak dlouhý a uběhl rychleji než Bolt svojí stovku, tak nemohu říct, že bych si to v rámci těchto okolností neužil.
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
5
Za mě komerční cirkus. Některé scény dost přitažené za vlasy, hodně slabý scénář. Pro mě i dost nepříjemná kamera na souši. Velmi blízké záběry až nepřirozené pro oči (např. v autě nebo na pláži, když si připravuje výstroj). Ať žijou Čelisti, nesahá jim to ani po kotníky.
  • krásné záběry moře a surfování
  • scénář, kamera
Milena107
729 bodů
7
Dobře obsazený film hlavní hrdinkou, který se na prázdninový čas docela hodí. Jinak, kdo měl strach již u Čelistí, tak si zase připomene žraločí strašení, které pro slabé jedince asi není. Jistě stojí pro některé ke zhlédnutí, ale mám dojem, že stačí pouze jednou.
mondak
719 bodů
8.5
Podle první ukázky jsem si myslel, že to bude nějaká napodobenina filmu Čelisti, ale mýlil jsem se!! Velice mě to překvapilo, jak to mělo nápad i jednoduchost, která podtrhovala výtečná hudba Marca Beltramiho vč. skvělých písní...jak se říká, v jednoduchosti je síla, tudíž dávám 85% :)
Květka
Květka
711 bodů
9.5
Tento film se mi hrozně moc líbil. Zpočátku jsem se bála, že to bude o ničem a podobně, jenže jsem se mýlila! Herečka Blake Lively se na tuto roli hodila skvěle. :) Nepovažovala bych to asi za takový ten horor, kde máte strach, jestli další scéna nebude ta "lekací", ale každopádně to bylo napínavé a poutavé. Určitě doporučuji!
marvan
marvan
616 bodů
7
Hezká příroda, hezká herečka, žraloka bych potkat nechtěla, v kině mi tento zážitek na plátně stačí...
mikewin
mikewin
569 bodů
6.5
Rád jezdím k moři a žraloky tam nemusím. Ve filmu to je už dost ohrané a dělají se z nich úskočná a vypočítavá monstra číhající na Vás a čekající jen na Vaši chybičku -je to skoro jako kreslený film Hledá se Nemo. Asi nejvíc potěšila v hlavní roli Blake Lively, která mě zaujala už ve filmu Věčně mladá. Jinak Oscara za vedlejší roli racek s vykloubeným křídlem a jeho čekání na odvážnou doktorku - fakt pobavilo.
Petretzz
Petretzz
535 bodů
6
Já si film užil žralok podle mě vypadá důvěryhodně. Libí se mi koncept surfařky, která si přišla zasurfovat, ale překazí ji to žralok tak se bude snažit přežít v některých okolnostech byl žralok chytrý například když ho zapálila tak skočil z vody a pak zpátky do vody, aby se uhasil. To jak ona zabila žraloka to mě asi trochu zklamalo.