Mělčiny

67%

Komentáře a recenze 46

Dle počtu bodů
hofmi
hofmi
532 bodů
6.5
The Shallows je asi prima film na léto buď před dovolenou, nebo raději přímo na dovolené u moře. Co si přát víc, než kamarádského žraloka, který, když ho naštve tím, že se přiblížíte k jeho velrybě, Vás bude bude pronáslevat a klidně kvůli tomu seřere i celou signalizační bóji :) zkrátka dovolené u moře zdar.
Kamil3
Kamil3
527 bodů
8
Ukázka jak i z mála jde udělat velký film .Logiku nechme stranou je to film.Limitovaná lokace ,která byla použita na maximum .Záběry na krajinu střídají záběry na rozbouřenou hladinu vody,na vlny a to vše ze záběrů i pod vodou.Jde o jednoduchou a přesto napínající podívanou a samotný závěr vymačkává tu poslední štávu v podobě pořádné akce,kterou celý film vrcholí.Blake Lively byla uvěřitelná a opravdu se své role skvěle ujala za mě 80 procent
patrick-sarin
438 bodů
7.5
Film na který jsem se těšil poměrně dlouhou dubu mě rozhodně nezklamal. Nádherná příroda,krásná Blake,dobře udělané záběry se žralokem,parádní spád a skvělé napětí. Na vítku...snad jen závěr boje o přežití. Film na který se rozhodně podívám ještě jednou.
TerkaCZ
TerkaCZ
354 bodů
7
Velice povedený film, který nepotřebuje silný děj. Oceňuji schopnou práci s kamerou. Blake Lively je jedna z mých nejoblíbenějších hereček a její herecké schopnosti (a postavu) jsem vžždy obdivovala - mužská část sledujících se jistě bude kochat pohledem na ni. A jaká to je bojovnice panečku! Nechybí napětí, krev a surfování.
bLaCk0uT
327 bodů
6
Veril som tomu, že mi to sadne, a sadlo. Mínusom boli pre mňa len pasáže, v ktorej sa hlavná hrdinka dosť vykecávala, ale v konečnom dôsledku ma ten film dokázal pohltiť až natoľko, že som držal palce aj niekomu takému ako bola tá úbohá čajka s vykĺbeným krídlom. Žralok vydarený, chválim aj scény s medúzami. Dokonca ma raz myklo. A samozrejme pekná blondínečka mala moje sympatie od samého začiatku. "The Reef" u mňa síce neprekonaný a asi ani tak skoro nebude, no napriek tomu jeden z tohtoročných topov. Za kameru 100%.
Pepazdepa
269 bodů
6
Efektní, audiovizuálně našlapaná a co do gradace všech klíčových momentů téměř dokonale vysoustružená thrillerová práce. Blake si bez zakopnutí uhraje všechny polohy a když právě vylézá na prkno / velrybu / skálu jen pár desítek centimetrů od žraločích čelistí, myslel jsem, že mi opěradla v kině zůstanou v ruce. Proto je škoda, že se ve finále neustoupí od očekávané přepálenosti a je nutné se rozloučit se vší parádou, která je tady spíš k smíchu. O ty žánrové mantinely, které Serra chvíli zkoušel šikovně vymetat, se tak Mělčiny na samém konci zbytečně omlátí.
Anni
240 bodů
7.5
Nadsazený, ale příjemně chytlavý letní film, ideální před dovolenou u moře :) Blake Lively se snažila a lehkovážnou trpící a bojující surfařku zvládla poměrně se ctí. Fajn je i střídání dne a noci v souvislosti s barevnostním působením filmu, naopak spíš legračně působila scéna kdy Blake mává na návštěvníka pláže a následná jatka.
kapibara
kapibara
198 bodů
7.5
Blake Lively miluju už od dob GG a na film jsem se proto hodně těšila. Nečekala jsem ovšem žádný velkofilm a také jsem ho nedostala. Přesto se jedná o fajn film na delší večery a já si ho pustím spíše než třeba Čelisti, i když příběhem jsou to filmy nesrovnatelné. Přesto Shallows odsýpají a na nádhernou Blake se krásně kouká.
pejtanek
pejtanek
156 bodů
5
Film je neuvěřitelný splácanec, půlka se mi líbila, měla švih a byla uvěřitelná, věrohodná, posléze ale se někdo zbláznil a začal se žralokem kouzlit moc a film spadl do béček, velké zklamání. Nádherná kamera, exteriéry (pláž, voda) paráda, a pak trapný konec.:((((
Gvendolina
149 bodů
8.5
Nemůžu si pomoct, ale ten film se mi líbil. A ne málo. Jasně, má to svoje mouchy (třeba jak hlavní hrdince perfektně drží plavky, její práh bolesti nezná hranic nebo ty roztomilosti s přílivem a odlivem)... Ale jinak to má hodně strhující děj, skvělý výběr lokace, střih... takže si to ještě zopáknu v kině na velkém plátně ;)...