REVENANT Zmrtvýchvstání

81%

Komentáře a recenze 147

Dle počtu bodů
Socna
471 bodů
7
zbytečně dlouhé dokázal bych si představit kratší stopáž, syrové až na dřeň a Leo se snaží co mu síly stačí(ano, nakonec to vyšlo). Nádherné nestříhané záběry na přírodu, která opravdu stojí za to. Film stojí za to vidět, ale nemám touhu vidět ho znovu a to u takovéhoto spektáklu je vada na kráse.
machetetete
machetetete
464 bodů
8.5
Umělecký krvák o pomstě s nádhernou kamerou, skvělým Hardym a přesným DiCapriem. Syrová atmosféra plná hlíny, krve a podchlazení doplněná neskutečně sugestivní hudbou Ryuichiho Sakamota člověka pohltí od první minuty. V mrazivé vodě popadá dech, při útoku Grizzlyho se instinktivně krčí a žije s hrdinou. Meditativní, syrový snímek, technicky dokonalý a herecky přímo neskutečný (i když do jaké míry je to fyzické přepětí hrané můžeme polemizovat) s dvanácti nominacemi na Oscara. Třešničkou na dortu je pak výkon Toma Hardyho. Ryzí lidskost.
wtemplar
wtemplar
462 bodů
7.5
Artový film, který asi moc lidí nezkousne a nepochopí. Naprosto neuvěřitelnou kameru doplňuje vynikající hudba a herecké výkony všech přítomných. Osobně se mi líbily spíše vedlejší herci než samotný Leonardo.. a mrzí mě, že musel dostat Oscara zrovna za tento film a nedostal ho už dříve za lepší filmy.
Liki12
446 bodů
8
Výborný film s vynikajícím obsazením, dobře napsaným scénařem a svižně odsípajícím dějem.
sisisi
sisisi
441 bodů
8
Zajímavý film, hodně studené vody, ve které se Leo neustále máchal. Natáčení určitě nebyla žádná sranda. Některé scény na mě byly až moc detailní, ale jinak doporučuji.
patrick-sarin
438 bodů
8.5
Pěkné drama o pekelně dlouhé cestě z hrobu až domů. I když dramata nevyhledávám, tak musím uznat, že to bylo dobré jak zpracováním, tak i herecky jen se mi to zdálo občas nudné. Sem tak to oživovali akčnější pasáže, takže se to dalo. Pro mě jen nadprůměr, ale fanoušci žánru nechť si ještě hvězdu přihodí. Z celého filmu plyne jedno důležité ponaučení: "Nikdy, ale opravdu nikdy jsi v lese nehrajte s medvědem", ono to většinou nedopadá dobře i když to není zrovna grizzly.
lord
lord
423 bodů
7
Pokud by se jednalo o přírodopisný dokument, zaměřený rovněž na nejlepší způsoby přežití a na moc síly vůle člověka, asi bych byl nadšen. Jinak jsem ovšem postrádal silnější dějovou linku, nějakou hlubší myšlenku, která by diváka pohltila, a kterou by si vždy skvělý Leo zasloužil. Ano, je to samozřejmě surový nářez, ale toho bych možná trošku ubral a více přidal jinde.. Takto můžu dát pouze 70%.
cirkusačka
cirkusačka
388 bodů
8
Pěkný film, napínavý, zajímavý... ačkoliv se zdálo, že bude zbytečně dlouhý, nakonec utekl jak voda
mil78
384 bodů
7
Nádherné vizuální zpracování stokrát viděného příběhu pomsty bez větších překvapení. Skvělý výkon DiCapria a Hardyho, mystika, duchovno, akce.Záleží jen na vás, jestli to bude stačit.Oscar byl v tomto případě na místě i když za jiné role by si ho Leo určitě zasloužil víc.Tady nemá možnost předvést celý svůj herecký rejstřík.
sammikk_
sammikk_
348 bodů
8
Vysoce solidní autorský projekt, nadstardatní produkční hodnota jde dost vidět, a Leonardo Dicaprio je naprosto fenomenální. Více takových projektů!