Transformers: Poslední rytíř

49%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
fido68
fido68
1 453 bodů
8
Poslední pokračování splnilo očekávání a bylo opět vše tam kde má být.Několik známých tváří bylo na place,což konzervativní divák uvítá.Mark Wahlberger opět nezklamal.Do filmu bez protestu uvrtali i marwellovskou hvězdu posledních filmu Anthony Hopkinse..:-)
Bemiurg
Bemiurg
1 385 bodů
6.5
Jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Jednotlivé ingredience dobré, ale z výsledného slepence trošku bolí bříško. Smíchat historickou fantasy, podmořské dobrodružství a vesmírnou sci-fi akci je fakt hardcore. Netočili to podle příručky A beginner’s guide?
Tomas_313
Tomas_313
1 197 bodů
5
Pátý díl robotích přistěhovalců s podtitulem Poslední rytíř je s největší pravděpodobností posledním příspěvkem Michaela Baye, jistojistě se ale nejedná o finální epizodu. Bay v rozhovorech přislíbil odchod ve velkém stylu a každá minuta filmu je důkazem jeho snahy dostát svým slovům. Jenže i vizionářský megaloman jako Bay není bezednou studnou fantaskních nápadů a Poslední rytíř vykazuje totální vyčerpání zdrojů. Postavy jsou již tradičně typizované, každá plní svou specifickou úlohu: Marky Mark - vyrýsovaná muskulatura a proklamace heroických žvástů, Laura Haddock - ta hezká, Jerrod Carmichael - šašek, Anthony Hopkins - podivín osvětlující rádoby prolnutou mytologii a Isabela Moner - ta hezká pro náctileté. Všichni bez výjimek jsou nuceni vypouštět z úst toporné repliky, kterým na vážnosti nedodají ani Hopkinsovy kvality. Aby se vše nejevilo tak trapně, scénáristé záměrně stupňují stupiditu promluv: fráze nepřísluší věku postav, chování obecně vyznívá iracionálně a dialogy jsou triviální a bizarní. Scénáristé jakoby vytušili duchaprázdnost své práce a tak jí povýšili na očitou parodii mířenou do vlastních řad. Dějová složka by vystačila na 2 filmy a scénosled je natolik napěchovaný, že Bay všechny scény kromě vrcholného digitálního rozmaru úsečně zkracuje a neplýtvá drahocenným časem, přesto se stopáž vyhoupne přes 140 minut. Akce je perfekcionisticky natočená, oplývá náročnými dlouhými záběry a výjimečným citem pro opulentní výjevy, jenže i tak vytříbené schopnosti se omrzí a Bayovi se už od 3. dílu nedaří nalézt recept na novátorské pojetí ( nebo jej možná nechce nalézt ). Recyklace pokračuje, tentokrát se ale i věrní fanoušci otáčí zády a tvůrci možná konečně budou nuceni pozměnit prověřené postupy. 50%
salisbury
salisbury
1 101 bodů
5.5
Michael uzmul olejničku z šicího stroje značky Bay a vytřel s ní všelijaké záhyby zkorodovaných Tranďáků. Film svou stopáží dává záhul a křeslo v mžiku znepohodlní sedací ústrojí natolik, že polohy se transformují s každou přibývající vteřinou. Akce jak je zvykem u Baye střídá další akci, že chvílemi vůbec nevím co se tam krom mých sedacích poloh vlastně transformuje. Příběh semlela černá díra a jak kulička zmrzlého ložiska si pluje časoprostorem. Je na čase, aby Bay skočil do jiné filmařské vody, neb tato je natolik prosáklá olejem, že už v ní není skoro nic dobrého vidět.
CarnTheSlayer
CarnTheSlayer
877 bodů
2
Předchozí komentář začínal slovy: "Tak dneska jsem si zopakoval tuto akční jízdu..." Proč ho nezačít podobně? Takže jo komentář začíná TEĎ: Tak dneska jsem si to zopakoval a znovu už to opakovat nebudu. Bolí to, fakt hodně. Už to ani není sranda jako první dva díly. Proč vyhodili scénáristu Ehrena Krugera a narvali tam místo něho hned tři nové scénáristy? Proč se o záběry staral ten křupan, co furt měnil mezi obyčejnou a IMAX kamerou? Proč je ta hudba tak děsně nudná? Proč to tak špatně navazuje na předchozí film? Lituju toho, že jsem ten film viděl v kině ve 3D, protože tenhle paskvil je velký špatný. Na to, že Zánik měl skoro 165 minut, což už jsou podle mě skoro tři hodiny, tak odsejpal rychle, zatímco tahle sračka je o jedenáct minut kratší a přesto jsem si ji ani ne v polovině začal přetáčet. Dávám tomu jen jednu hvězdu za některé nápady a jako vždy dobré efekty, jinak to mohlo dopadnout podobně jako u "Star Farts: Síla se příliš rychle probouzí".
jan-hrouda
863 bodů
10
Nejbajecnejsi, nejzabavnejsi a nejvic hyper sracka, jakou jsem za dlouhou dobu videl.
Pacman
Pacman
586 bodů
6
Konečně "díl", který dává trochu smysl. Ne zrovna v tom, jak si hraje s Anglickými mýty (ty letité obrázky a fotky lidí s transformery jsou fakt trochu moc), ale v tom, že jsou filmy tvořeny podle námětů komiksů. Prostě je to zase Marvelovka, tak se lidi smiřte s tím, že to bude vizuálně super a zbytek je tak trochu něco, nad čím se nesmí moc přemýšlet. I když musím přiznat, že tentokrát to vlastně hlavu a patu má, dokonce to není ani tolik citové vydírání jako minulé 2 filmy. Pokud takto budou pokračovat a nezmění se obsazení, tak OK. Optimus mi teda silně začíná připomínat Magneta z Xmenů tím, jak furt neví, na jaký straně vlastně má stát. Ale jinak hudba stále stejně epická, dnes už nepřekvapí. Potěšila mě přítomnost té trochy praštěného humoru a ironie, to mám v takových filmech rád. Mimochodem jsou předběžně v plánu ještě další 3 filmy, tak věřím, že Míša Zátoka se ještě ukáže.
Vildolf
Vildolf
567 bodů
2.5
Strašnej trash nic horšího jsem zatím neviděl!
dancemusic2012
466 bodů
6.5
Za mně nejhorší a nejslabší díl. Velké zklamání, a film jsem prostě odmítl dokoukat. Film mi přijde už přehnaný a scénář naprosto idiotský, a mrzí mně, že už to spíš bylo dějově víceméně pro děti, kterým se autoboti určitě líbí. Ale pozitivní jsou triky a akce. Každopádně škoda. New: před nedávnem opět zkouknuto, a není to tak hrozné jak jsem psal minule. Dětinštější ale má to humor a akci. Proto jsem zvýšil hodnocení z 30%
dis
dis
461 bodů
3
30% Bayův styl mi většinou nevadí. Ale tohle je mega-bramboračka. Chápu, že spoustě lidé se film bude líbit a bez skrupulí si ho užijí, jako si jiní užívají jízdu na lochnesce. Když jim nevadí, že příběh utekl z Bohnic, herci nemají co hrát (hlavně jim to moc nesedí), digibordel straší v každém filmovém políčku, tak prosím. Vždyť jde jen o pouťové atrakce...a zajímavý nápady, režijní um a potenciál vesmírných robotů se mění v přeplácanou střelnici.