Gympl

65%

Komentáře a recenze 47

Dle počtu bodů
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
5
tak tenhle film mě nijak neuchvátil a nemusím ho vidět víckrát...
bidlobox
3 802 bodů
5
Tomáš Vorel už by se mohl konečně přestat chlubit tím jak točí a na co točí a začít točit pořádně. Stejně jsou jeho filmy po technické stránce o ničem.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Film Gympl jistě není přesným obrazem současného školství a nehledá nějaké zásadní odpovědi a řešení, avšak nabízí pestrou paletu postav, z nichž každá charakterizuje vlastní problém. Vorel ml. je chlapec ze sociálně nižší vrstvy a neúplné rodiny vybíjející svou pubertální energii v nezákonném prostředí malířů grafiti. Mádl je jeho protipólem - bohatý a rozmazlený synek úspěšného podnikatele, který si díky svému otci a nekonečnému přítoku peněz může dovolit prakticky naprosto cokoliv. Pak tu máme Lenku Juroškovou jako atraktivní roštěnku testující hranice svých půvabů a možnosti manipulace muži a Martinu Procházkovou hrubě psychicky týranou sadistickým otcem, což ji dovádí na pokraj duševního zdraví a má zásadní vliv na její vztahy s ostatními přáteli. Proti nim stojí postava sice schopné, ale bezmocné ředitelky Holubové, která se snaží celou školu držet pohromadě navzdory nedostatku kvalitních pedagogů, finančních prostředků a sebemenší spolupráce s rodiči a idealistický učitel Matonoha, který se snaží nabourat zaběhlé a osvědčené gymnaziální postupy přehnaným přátelstvím se studenty, což je mu na konci osudným. Líbí se mi, že film ukazuje vztahy a problémy z obou stran. Jak ze strany dětí, tak i dospělých. Pro všechny je však fatální absence jakékoli autority. Přirozené či umělé. Přemýšlel jsem, jestli je něco, co se mi na filmu nelíbilo. Bylo to věru těžké, ale když mám něco jmenovat, tak to je výkon pana Vorla staršího a filmová hudba, která je sice temně sqělá a je v ní krásné napětí, ale po půlce filmu již dost monotónní a otravná. Jinak se filmu vážně nedá nic vytknout.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
9
Uznávám, že film je určen spíše pro teenagery, ale pobaví se u něho i starší lidé. Například naše paní učitelka na češtinu, se u něho smála, až se za břicho popadala. Takže to dokazuje, že film není určen, jen pro jednu věkovou kategorii.
  • Petr a Michal
  • třídní učitel Tomáš
  • vtipné a zábavné
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
6.5
Další film Tomáše Vorla, který je cílený na skupinu mladistvých. Výkon Mádla a mladého Vorla byl skvělý, prostředí uvěřitelné. Filmy Tomáše Vorla jsou úplně jiné než filmy ostatních tvůrců, ale jinak stále na stejné brdo. Jsem zvědavá, jestli je možné natočit další film, aniž by neunudil diváka stejností.
Jonák
Jonák
1 683 bodů
7
Rozhodně nadprůměrný film, na který se vždy rád podívám. Fajn je jeho určení (nejen, avšak asi primárně) pro teenagery, což se hned tak nevidí. Děj mi přijde fajn, rozhodně jsem se nenudil, ale avšak jsem cílová skupina tak mě to zase tak neoslovilo (tak jako třeba jiné mě vrstevníky).
psico
psico
1 671 bodů
5.5
Průměrná česká, pubertální komedie ale je to zachycené pravdivě. Dneska si každej puberťák dělá co chce, školu má na háku, rodiče tak též. Mno a pak to dopadne tak že se vám kolej roztáhne o 17 metrů. Jako bych viděl časy kdy jsem byl sám na gymplu...
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
8
Ve srovnání s Vejškou je Gympl v podstatě ten samý film. Není tam nějaká větší inovace se odlišit, je to furt o tom samém. Graffiti, vztahy, nasraný Kraus. Ale to není chybou. Film pobaví, nenudí a pěkně rychle utíká.
Pedro24
Pedro24
1 504 bodů
3
Tohle vážně nepatří do České filmové topky, sotva se to blíží k průměru.
wiecej
1 452 bodů
7
Uznávám, že Gympl není komedie úplně pro každého a i hudba nemusí každému sednout, ale já jsem se příjemně bavil. Vtipy a scénky jsou samozřejmě přehrávány a hnány do extrémů, ale pokud si odmyslíte to přehánění, tak to jsou věci, které se i vám ve škole mohly stát.....