Batman

80%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7
Vedle Nolanového Temného rytíře tento Burtonův působí malinko směšně. Na druhou stranu, je to dobrá podívaná, hlavně díky Jokera, jehož vystupování mě velmi bavilo. Již během filmu vám dojde, že Batmana si moc neužijete, film je docela zbytečně zaměřený na jiné charaktery. Myslím si ovšem, že tento snímek má právo být filmovou klasikou.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
8
Takový scifi film a celkem povedený...Batman je již klasika.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
5.5
Po shlédnutí Nolanovských Batmanů musíte tento snímek zpětně přehodnotit a snížit mu hodnocení.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8.5
Dneska jsem potřeboval nějaký film k práci a nakonec to padlo na klasického Burtonova Batmana, který má letos navíc 30té výročí. Batman se i po mnoha letech řadí k tomu nejlepšímu, co superhrdinský žánr nabízí, ale na druhou stranu je těžké jej srovnávat s Nolanovou trilogií, která není klasickou adaptací, nýbrž všechno modernizuje a přenáší do vesměs reálného světa. Burtonův Batman je naopak hodně komiksový, na nic si nehraje a ve výsledku to rychle odsýpá a člověk ani nemá potřebu sledovat čas. Nicholsonův Joker je perfektní a musím pochválit i jeho bandu v čele s Lawrencem nosícím rádio. Tohle v dnešních filmech nenajdete. Škoda, že Keaton po druhém filmu od série odešel. Kdyby zůstal, tak by možná všechno dopadlo lépe a dočkali bychom se i pátého dílu se Scarecrowem. 85%
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 249 bodů
8.5
Další film mého mládí, na který nikdy nezanevru.Az do Temného rytíře byl pro mě Joker v podání Jacka Nicholsona byl number oné, po ledgerovi se umístil hned na druhém místě těsně v závěsu.Jack byl a pořád je pro mě doslova ikonicka postava, neskutečně zahrana právě Jackem.velmi příjemná starší podívaná natočená burtonovskym stylem, který, neomrzi
Duffman97
Duffman97
1 617 bodů
8
Toto je klasika.První celovečerák s Batmanem. Tohle se mi velmi líbilo.Skvělá režie,scénář a hlavně komiksová atmosféra.
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
10
Je třeba dokazovat, že jde o výtečná Batman film? Jistě že je. Jména Burton a Nicholson jsou vždy záruka kvality.
Pedro24
Pedro24
1 504 bodů
10
Starej dobrej batman s Michaelem Keatonem a Jackem Nicholsonem, je pro mě na tu dobu velice dobrým filmem a myslím že i teď to na kvalitě neubývá, mluvil bych hlavně o legendárním soundracku Dannyho Elfmana, který nikdy nezestárne. Tohle dílko mám ve své top 10 nejoblíbenějších hlavně kvůli obří nostalgii, která se s příbývajícími roky ještě zvětšuje.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
8
Kvalitní a atmosférické zpracování Batmana s dobrým hereckým obsazením.
Thompson333
Thompson333
608 bodů
10
Batman Tima Burtona je skvělým dílem. Ponurý a temný Batman, přesně takto bych ho viděl já. Zapomenout se nesmí ani na skvělého Jacka Nicholsona v roli Jokera, kteřý stvořil ikonu. Vždy se rád k tomuto filmu vracím.