V zajetí démonů

82%

Komentáře a recenze 80

Dle počtu bodů
davsuch
davsuch
1 057 bodů
8
Musím říct, že tento film je mazec už od samého začátku. Člověk by řekl, že když na místo přijdou vyšetřovatelé záhad, tak se situace uklidní, ale opak je pravdou. Opravdu mazec. Pokud je pravda co ve filmu tvrdí, že je to podle skutečnosti, tak o to větší masakr.
  • napínavé od začátku do poslední minuty
  • námět podle skutečnosti
michaela159
michaela159
1 045 bodů
10
Wan vzal atmosféru 80.-90. let s technikou 21. století a vyšla z toho absolutní bomba. Žádné potoky krve, žádné drastické scény, ale stejně je to jeden z nejsilnějších hororů poslední doby. Pro mě osobně předčilo i Wanovo Insidious. Skvělá hra zvuků, perfektní lekačky, a super Patrick Wilson , který doufám se i nadále bude objevovat ve Wanovo dalších dílech.
Innuendo
Innuendo
908 bodů
7.5
Tvůrce Saw I si opět zařádil a myslím, že náhradní spoďáry potřebovala nejen "místní mládež" ale i veteráni, co už viděli ledacos. Atmosféra dokonalá, a takhle narvané kino (Světozor) jsem už dlouho nezažil. Skvělý zážitek.
lukasopicasso
lukasopicasso
890 bodů
9
Necelé dvě hodiny neúprosného strachu a nervy drásající atmosféry. Duchařina jak prase! Není potřeba to jinak popisovat. PS: Od Kruhu ten nejděsivější horor, jaký jsem viděl. Wan svoje řemeslo holt umí... 9/10
ScarFace_V8
ScarFace_V8
880 bodů
10
Když jsem viděl první Conjuring, byl jsem nadšen. Wanova stylizace hororu 70. let působila napínavě, děsivě, ale hlavně uvěřitelně! Obzvláště na to, že film vychází ze skutečného příběhu. Takhle stylizované duchařiny já rád. Film nesází na stupidní lekačky, nýbrž na starý dobrý feel a toho si upřímně vážím. 5*
CarnTheSlayer
CarnTheSlayer
877 bodů
8
Tak jsem dohnal alespoň jedničku. V zajetí démonů je dobře natočený film, akorát se nedá prostě brát vážně vzhledem k tomu, že to je celé přikrášlené, aby to bylo dramatické a strašidelné, jenom ono to nějak úplně nepůsobilo. U filmu jsem se dost nasmál, protože je úplně absurdní. Řemeslně je dobře natočený, příjemně zakončený. Víc jsem čekat nemohl.
Peter12
Peter12
810 bodů
9
Nič nového pod slnkom, všetko alebo skoro všetko v tomto filme už niekde bolo. Ale tu mi to vobec nevadilo, naopak krásne to zapadalo do seba. Už ten začiatok z tou hnusnou bábikou ma vystrašil, lebo filmom ako Chucky sa vyhýbam. Ale to bol iný príbeh. J.Wan je majster, z takéhoto námetu urobil veľdielo na, ktoré sa tak ľahko nezabudne. Aj lakačky boli zaujímave, hlavne ma zaujala tá čo vešala prádlo a odvialo jej plachtu a zastavila sa na nejakej osobe.Či je to podla skutočnej udalosti alebo nie to ma nezaujíma ale je to precízne natočená ducharina, ktorá poslednej dobe nemá konkurenciu.
thekalli
733 bodů
8
Podle mě je to kvalitní horor s příjemným nádechem retra. Fakt, že manželé Warrenovi žili a příběh je založený na skutečných událostech přidává na atmosféře. Vztah k postavám jsem ale moc neměl, až právě na Eda a Lorraine. Přijde mi, že jako divák jsem měl blíž k Batshíbě než k všem těm dětem z rodinky. 8/10
evana
evana
685 bodů
8.5
Konečně po dlouhé době podařený horor. Spousty děsivých a lekavých scén, zajímavý a look 80.let, žádné zbytečné hektolitry krve, děsivost je založena naopak spíš na atmosféře, dobře natočené, místy šel mráz po zádech. Herecké obsazení slušné. Patrickovi podobné role sedí jako ulité, viz. Insidious. Skvělý hororvý kino zážitek, celý Světozor to prožíval stejně.
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
7.5
Po delší době opět horor, na který jsem se podíval až do konce. Hlavním argumentem byl reálný základ samotného příběhu i hodnocení, které si tento první díl zajímavé "duchařiny" zasloužil :o) Po pravdě řečeno, jsem čekal trochu něco jiné a určitý posun dál, ale na druhou stranu klobouk dolů, že se film drží své skutečné předlohy.