Poslední pevnost

71%
Poslední pevnost
Plakát traileru
Do vězení přivezou nového trestance, bývalého tříhvězdičkového generála Eugena Irwina (Robert Redford), který je uznávanou osobností. Má si tu odkroutit deset let za vědomé neusposlechnutí rozkazu při bojové misi. Postupně ale při svém pobytu zjišťuje, že velitel věznice plukovník Winter (James Gandolfini) vládne železnou rukou a nevadí mu ani tvrdší zacházení s odsouzenými. Irwin se snaží spoluvězňům pomoci ve znovunalezení své hrdosti a lidské důstojnosti. Vyžaduje to hodně sil i odvahy a cena za to není zanedbatelná.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Výborný snímek ve všech ohledech. Rod Lurie tohle obyčejné vězeňské drama povznesl díky vojenské tématice o stupeň výše a Robert Redford tomu nasadil úplnou korunu. K úplné spokojenosti tomu přece jen něco málo chybělo,ale i tak jsem nadmíru spokojený.
Pete69
Pete69
29 978 bodů
8.5
Tenhle film jsem viděl už mockrát a vždy se na něj znovu rád podívám. Příběh o ryzím charakteru a hrdosti se skvělým Robertem Redfordem. Tento snímek se u mě zařadil do kategorie: Skvělý film, na který se opět znovu a rád podívám. Není to jednorázová pecka.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Druhý 'šóšonk' se sice nekoná, ale tenhle psychologický souboj charismatického Redforda s despotickým Gandolfinim rozhodně zajímavý je. Škoda toho závěru, kdy už toho patriotismu bylo i na mě moc.

Dodatečné informace

Původní název:
The Last Castle (více)
  • USA Poslední pevnost
  • USA The Last Castle
  • USA Posledná pevnosť
Premiéra v ČR:
1. 4. 2024
Distributor:
SkyShowtime
Země původu:
USA
Rozpočet:
72 mil. USD
Tržby:
27,64 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch