Poslední pevnost

71%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Výborný snímek ve všech ohledech. Rod Lurie tohle obyčejné vězeňské drama povznesl díky vojenské tématice o stupeň výše a Robert Redford tomu nasadil úplnou korunu. K úplné spokojenosti tomu přece jen něco málo chybělo,ale i tak jsem nadmíru spokojený.
Pete69
Pete69
30 255 bodů
8.5
Tenhle film jsem viděl už mockrát a vždy se na něj znovu rád podívám. Příběh o ryzím charakteru a hrdosti se skvělým Robertem Redfordem. Tento snímek se u mě zařadil do kategorie: Skvělý film, na který se opět znovu a rád podívám. Není to jednorázová pecka.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Druhý 'šóšonk' se sice nekoná, ale tenhle psychologický souboj charismatického Redforda s despotickým Gandolfinim rozhodně zajímavý je. Škoda toho závěru, kdy už toho patriotismu bylo i na mě moc.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Hodně netradiční kombinace vězeňského a válečného snímku, která je zároveň velice působivou alegorií. Vzpomínám si, jak těžko šel tento film zařadit do kin, ostatně skoro nikde se nehrál, přesto se těší velkému zájmu v televizi, kde se často reprízuje. Souboj Redford a Gandolfini je mimořádný. Pro mě docela kultovní kousek.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3.5
Dobrý děj ale něco tomu chybělo.
kubas369
4 086 bodů
4
Slušný film o cti, kde je patriotismus ještě poměrně držen na uzdě. Film se zaměřuje totiž na něco jiného a to na čest vojáka a zodpovědnost velitele. Ale popravdě žádne velké filmové prožitky nečekejte vše je postaveno na charisma Redforda a to na dobrý biják nestačí.