Captain America: Návrat prvního Avengera

82%

Komentáře a recenze 108

Dle počtu bodů
jitulilinka
jitulilinka
153 bodů
9.5
Film nadupaný akcí, vtipnými ale i smutnými momenty se dá považovat za plnohodnotné pokračování Avengers zaměřené na Steva Rogerse a organizaci S.H.I.E.L.D. Emocionální stránce filmu přispívají tragické dějové zvraty a odhalení "hlavního padoucha". Co se týče hlavního protagonisty tak ten se s výjimkou používáni internetu od minulého dílu nezměnil. Je to stále čestný muž, co slouží dobru. Jak se ale ukáže, tak má problém s plány samotného SHIELDu. Což diváky udržuje v nejistotě, komu může kapitán věřit a komu ne. V soubojích uvidíme mnohem více výbuchů, nových kaskadérských triků kapitána ale i úžasné schopnosti jeho společníků. Filmu trochu ubírá na důstojnosti hlavní myšlenka příběhu, která je tak trochu v rozporu s tím co se dělo v Avengrech.
lucifrid
lucifrid
151 bodů
9.5
Jedna z nejlepších Marvelovek. Hodně akce, legrace, příběh, samé plusy. Jediné mínus za možná maličko delší scény soubojů, než by musely být. Ale fakt jen minimální :).
Gib
Gib
120 bodů
9
Když jsem poprvé slyšel o tom že má vyjít nový Captain America, vzpomněl jsem si na první díl a tak jsem neočekával moc. Ovšem Film mě velice pěkně překvapil. Měl zajímavý a poutavý příběh a pro mě velice překvapivý konec.
  • Příběh a prostě mě to hrozně bavilo.
  • Překvapivý konec.
fesoj1
120 bodů
9
Libi se mi jak se prolina Iron Man a Avengers.Efekty ve filmu jsou perfektni,Jsem velmi zvedavy na pokracovani.
jarmila-reznickova
105 bodů
8.5
Pěkný film, má to napětí, vtip, no prostě dobré.
Silen.c.e
94 bodů
7.5
Novy dil Kapitána Ameriky je standardně akcnejsi než předchozí dil, jez odvypravel jeho vznik. Akce je dost a zejména scény ve vzduchu ke konci filmu jsou částmi strhující. Pojetí filmu, kdy se přednostně příběh nesoustreduje pouze na Kapitána Ameriku, ale i další postavy Marvel univerza me velice potěšilo, stejne tak i navázáni na předchozí dil, kdy se objasnily určité události. Jako film za 50,- korun při nedělní akci určitě vyborne, každopádně do me sbírky určitě nepůjde. Příjemná oddechovka na večer, kterou i tak bych doporučil. Pro fanoušky je tato adaptace hodnotnější.. Ti si mohou přihodit klidně az 10% navíc.
vlastimil-burian
60 bodů
9
Vynikající. Moc jsem se bavil. Dostavila se i nejistota, zda se postavy dožijí závěrečných titulků.
petr-stepan
28 bodů
9
Snímek je bez poechyb skvělý. Mezi filmy MARVELU se jistě vyjímá. Obsahuje mnohé kořeny dějových linek z původních komixů, takže můžeme očekávat velký posun i v ostatních filmech značky. (Tedy aspoň v těch, které se budou odehrávat na Zemi.)
jakub-safranek
26 bodů
10
Nikdo zřejmě nepochybuje o tom, že druhý Kapitán Amerika bude velký hit, a to navzdory zdánlivému Kapitánovu „otloukánkovství“ v avengerské partě, kde se jeho skautíkovský přístup jeví coby poněkud vyšlý z módy. Nabízí se ovšem otázka: je to i dobrý film? Jednoduchá odpověď: ano. Složitější odpověď: ačkoli na první díl koncepčně navazuje, je v tolika ohledech odlišný, že by jej mohli ocenit i lidé, kteří první Kapitánovo dobrodružství zamítli.
vaclav-kropac
24 bodů
10
Skvělé pokračování a dobré triky dělají z tohoto filmu lákadlo pro fanoušky sci-fi. Už se těším na pokračování Avengers Inspiruje se, ale nekopíruje komiksovou předlohu. Je příjemné, že i vedlejší postavy dostanou více prostoru. Film je mnohem "větší" než první díl ale drží se více při zemi než Avengers. Místy příliž zmatečná kamera.
  • supr