Captain America: Návrat prvního Avengera

82%

Komentáře a recenze 108

Dle počtu bodů
jarv
jarv
2 949 bodů
8
Captain se vrací a nutno podotknout, že ve velkém. Přitáhl s sebou několik hrdinů z Avengers (Black Widow, Nick Fury) a také zcela nové zajímavé postavy (Falcon, Alexander Pierce), nesmím opomenout ani figurky z prvního filmu (Bucky alias Winter Soldier), jimž dává dostatek potřebného prostoru. Příběh dělá poctu starým akčním špionážním dobrodružstvím, která částečně napodobuje. Nechybí ultimátně provedená akce.
  • fyzická akce
  • odkaz na staré filmy
  • návaznost na ostatní marvelovské snímky
  • poutavý děj, zápletka
  • skvělá hudba
  • nepřítomnost Hawkeye
Edward
Edward
2 481 bodů
8
8/10
stantheman
stantheman
2 399 bodů
6
Nic nového pod sluncem, natož na filmovém plátně , nudné..nezábavné...bez nadhledu a vtipu...prostě další flák do krabice s popcornem.
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 261 bodů
9.5
Pro mě jeden z nejlepších filmu od MCU.kapitan Amerika 2 má vše co od filmu chci, napětí, výborné napsaný scénář,velmi dobře obsazení, audiovizualni stránka se film od filmu zlepšuje,a je to vidět každým filmem Marvel.. Herecké výkony skvělé,moc sem si tento film užil, nabitý akci,skvělé dialogy i příběh, fakt pecka. Jako samostatný film dávám 95procent. V rámci MCU dám 90 procent a to protože jsme vydeli nástup Winter soldiera, odhalení Hydry a pád Shieldu, což je velmi důležité pro další vývoj v MCU
Miller
Miller
2 220 bodů
8
Pro mě stejně dobré jako jednička. Napínavé, svižné, zábavné. Společně s Prvním Avengerem a prvním Thorem nejlepší film od MCU. Už se docela těším na trojku. 80%
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
8.5
Co si budeme povídat - je téměř jedno, co by Russovi s druhým Capem udělali, zákonitě prostě musel být lepší než patosem naplněná jednička. Problémem dvojky je však především její překombinovanost (snímek by si bohatě vystačil s jedním záporákem), přílišné zaobírání se politikou (NSA........), pomalý rozjezd a hráčský dějový vzor "find clue 1 to get to the clue 2 that will lead you to the clue 3". Film se vyhýbá všemu, co nám Marvelovky dosud představily a evidentně se snaží být v tomto směru inovativní, otázkou však je, není-li mu to až příliš na škodu a nejde-li spíše o krok zpět. Přes to přese všechno se však jedná o nadprůměrný akčňák s famózním Sebastianem Stanem, pro kterého jde o roli, v níž nám konečně může naplno ukázat, co v něm vězí. 85% (Půlnoční premiéra Cinema City Nový Smíchov, 3. 4. 2014; RealD 3D)
farb
farb
2 064 bodů
9
No teda! Tak takhle nařachanej akčňák bych od Marvel Studios nečekal! O to víc je potěšující, že to není jen vyprázdněná řež, nýbrž skvělou komiksovou poetikou podbarvená, dobrým příběhem vybavená podívaná s ultimátním sympaťákem v čele. Emocí je též dostatek, stejně jako vtipu a herců, kteří to mají těžce v malíku, díky čemuž se druhej Kap může směle počítat mezi nejpovedenější letní bijáky, ba co víc, společně s Avengers je nejlepším koněm Marvel Studios. Tak proč mu ten plnej počet nevpálit, že? P.S. Scarlett je čím dál dokonalejší. P.P.S. Druzí Avengers se nám velmi pěkně rýsují / vybarvují.
Duffman97
Duffman97
1 618 bodů
6
Nevím co mám říct.Scénář je dobrý,herci také ovšem furt je tam nějaké to ale.Nevím co mam dál říct.
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
8
Po prvním Iron Manovi zřejmě nejlepší Marvelovská "sólovka". Bavil jsem se královsky :)
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
8
Velice slušná akční scifi. První díl jsem naštěstí neviděl, takže jsem se v klidu podíval na dvojku a byl jsem mile potěšen a překvapen. Je zde dost dobrých herců Evans, Johansson, S. L. Jackson, R. Redford. Možná trošku delší než by bylo dobré, ale i přesto hodnotím vysoko.