Zelená míle

91%

Komentáře a recenze 100

Dle počtu bodů
Fricino
Fricino
501 bodů
9
Velmi podařené.
Socna
471 bodů
9.5
zdařilá Kingova adaptace, po hříchu jedna z mála. A darabontovi filmy z vězeňského prostředí prostě jdou. Do toho skvěle odehraný prosťáček Duncanem, u závěru filmu nezůstalo jediné oko suché. Jedině u absolutního cynika.
dubjanka
416 bodů
10
Miluji tenhle film. Nádherný příběh, poutavý děj, perfektně zahrané postavy.
Llucinka
411 bodů
8.5
Na tomhle příběhu se povedlo všechno, dokonce i film. Strhující atmosféra a fantastické postavy mě od začátku vtáhly do děje, který je na začátku takovou lehčí adventurou, ale pak se to rozjede a začne jít fakt o hodně. Svět bez elektřiny a internetu, ale i tak měl dostatečné tempo a divák se nenudí.
dadoool
dadoool
407 bodů
8.5
Opravdu velmi silný příběh. Moc se mi líbil vždy perfektní Hanks. Pěkné drama.
L.E.O
L.E.O
400 bodů
10
Co k tomuto filmu dodat? Prakticky VŠECHNO je na tom filmu dokonalý. Herecké obsazení, jejich výkony, vynikající scénář a režie a naprosto fenomenální hudba (hlavně ta u popravy Johna Coffeyho). Snad nejvíce emotivní film, který kdy vznikl. Pořád se ptám proč ten film nevyhrál žádného Oscara a už to vůbec nechápu hlavně u Duncana, i když byl nominovaný tak proč si toto ocenění nevzal, protože tady v tomhle filmu podal z jeho životních hereckých výkonů.To že je ten film naprosto kvalitní a hlavně víc než výborná adaptace Stephena Kinga, dosvědčuje i fakt, že autor předlohy byl s filmem spokojený. Film, který musí vidět každý a to OPRAVDU každý.
  • Obsazení
  • Michael Clarke Duncan
  • Hudba
  • Režie a Scénář
  • Výborná adaptace
polopaticky
361 bodů
9.5
Velmi dojemný příběh a herci, předvedli fantastický výkon a dohnali mě k slzám. Režisér Frank Darabont natočil naprostý skvost. Tom Hanks a Michael Clarke v životních rolích. Michael byl nejlepší a nejsmutnější postava filmu. Mé hodnocení 95 %.
ebarty
344 bodů
8.5
Jedna z velmi mála podařených Kingových adaptací. Dalo by se je spočítat na prstech jedné ruky. Vynikající!
S7evin
S7evin
331 bodů
9
Dívat na tento film bude pro jednu skupinu lidí utrpením a pro druhou požehnáním. Naštěstí patřím do té druhé a tak Kingovu adaptaci můžu v klidu ohodnotit jako bezchybnou záležitostí, která i přes neuvěřitelnou délku nenudí, překvapuje, pohladí i rozpláče. Frank Darabont je velký ďábel a doufám, že bude točit a točit, protože jeho filmy stojí za to.
Kubys Fencl
329 bodů
10
Nikdy jsem se nedokázal přinutit na tento film podívat. Teď vím že to byla obrovská chyba...film je naprosto vtahující do děje a nemohl jsem se od něho odtrhnout. Tom Hanks? Snad ani netřeba slov geniální jako vždy. V životě ve mě film nevyvolal...tolik emocí.