Zelená míle

91%

Komentáře a recenze 100

Dle počtu bodů
Barbarrossa698
Barbarrossa698
2 322 bodů
10
Krásný dojemný příběh
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Darabont, známka kvality, člověk, který se může pyšnit, že ze tří nejlepších filmů, má hned 2, a to zcela zaslouženě 100% Rotten Tomatoes: 94% | FDb.cz: 92% | kfilmu.net: 92% | IMDb: 85% | Kinobox: 90% | průměr: 91%
karlik4801
1 942 bodů
9
Jen pár filmů mě dokáže rozbrečet, nerozbrečel mě tak film, jako John Coffey. Už jen když přišel do vězení, na něm bylo vidět, že je to dobrý člověk. A to že se bojí tmy, Johna mi bylo hrozně líto. V tu chvíli jsem si nedokázal uvědomit, že je to jen film, Michael Duncan to zahrál vážně precizně. Zásluhu ale nemá jen John Coffey, také Paul a pan Howell. Dále propracovaná postava Percyho. U něho si člověk nebyl jistý, jestli to je hraje nebo ne. Všichni dozorci měli srdce a nechtěli aby vězni zemřeli, sice něco provedli, ale smrt si podle nich nezaslouží. A na konci filmu už to nevydrží, jen pan Coffey už nechce vidět ty zrůdnosti co se kolem něj dějí. To jak na konci řekl, že nechce kápi přes hlavu, protože se tmy bojí.. V každém musela Zelená míle aspoň trochu zaproudit.
65David21
65David21
1 902 bodů
10
Zelená míle je za mě dneska už kultovním počinem, jenž se zařadil mezi nejlepší filmy všech dob. Krásný, ale zároveň extrémně smutný dle předlohy jednoho z nejznámějších spisovatelů vůbec a spousta jeho knih bylo zfilmováno - Stephena Kinga. Zelenou míli určitě řadím mezi to nejlepší a rovněž nejsmutnejší, co jsem kdy viděl.
psico
psico
1 671 bodů
9.5
Určitě stojí za shlédnutí i vícekrát než jednou. Tohle drama člověka vtáhne do děje tak, že se proste musí dodívat až do konce.
pokladnik
pokladnik
1 602 bodů
9.5
Tak to je další případ kdy nám Tom Hanks dokázal, že opravdu zahraje všechno.Film mě doslova uchvátil i když ze začátku jsem ho brala jako takový trochu Shawshank. Ovšem chyba lávky, ten film má v sobě obrovskou energii a to jak pozitivní tak negativní. A i když "dobro zvítězí" nevyzní to vůbec klišoidně ani banálně a přitom ukočírovat takový konec není vůbec jednoduché. Hrana mezi téměř geniálním filmem nebo banalitou je strašně tenká. No kdo umí ten umí a Stephen King je jenom jeden...
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
9.5
Na tu dobu velice krásny film.
Cortyx
1 571 bodů
10
nadherny film,vzdy si na nej rad udelam cas kdyz jej davaji v televizi. Nemam co vytknout.. 100%
Azrael93
Azrael93
1 476 bodů
10
Tento film, stejně jako jeho předlohu je velmi těžké popsat slovy. V úvahu by přicházeli snad jen superlativy, jako geniální, neskutečné, nebo ještě lépe boží zázrak. Udržet u tohoto snímku své emoce na uzdě a neprosmrkat polovinu filmu vyžaduje maximální sebezapření a u některých scén si dovolím říci, že je to dokonce nemožné. Herecké výkony skvělé, věčná škoda že geniální Michael Clarcke Duncan, budiž mu země lehká, nedostal za tento film Oscara, to je podle mě velká nespravedlnost. Zkrátka a dobře, nepopsatelné dílo.
Meky
Meky
1 419 bodů
10
Jestliže James Cameron je král, tak Frank Darabont je Bůh a Stephen King sedí po jeho pravici. Aby ne, když mají na pažbě takové zářezy, jako dva brilantní vězeňské opusy Zelená míle (1999) a Vykoupení z věznice Shawshank (1994), velmi zdařilý horor Mlha (2007) k tomu nesmím zapomenout na parádní Darabontovo drama Majestic (2001). Fantastický filmař natočil fantastické věci. Zelená míle s naším brilantním dabingem je pro mě největším a nejsilnějším filmovým zážitkem vůbec a právem patří do zlatého fondu světové kinematografie. Každý, opravdu každý, by měl tento film vidět, protože kdo neviděl, ochudil se o něco nadpozemského!