Zelená míle

91%

Komentáře a recenze 100

Dle počtu bodů
kedl
kedl
6 380 bodů
9
Další skvěle ztvárněná Kingova knížka! Rockwell je fakt psychopat!!
jirka26
6 288 bodů
8.5
Pokud by Darbont adaptoval všechny Kingovi knihy, vůbec bych se nezlobil.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
9
Jeden z těch několika málo filmů, který mě dohnal k slzám. Tak nádherný film se točí asi tak jednou za 10 let. Tolik skvělých herců, kteří se navzájem doplňovali, po celou délku filmu. A Michael Clarke Duncan si toho Oscara zasloužil, hanba vám, ignoranti z komise!
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Klasika která nikdy neomrzí! Nádhernej film. Moje nejoblíbenější vězenské drama... Má to všechno co to má mít a to jen tak nějakej film nemá.
limeta
limeta
5 179 bodů
8.5
Skvělý film s v něm famózní Tom Hanks a Michael Clarke Duncan. Silný příběh plný lidskosti s mysteriózní příchutí. Výborně napsané i zahrané charaktery postav mají i poletech silný náboj a z atraktivity se nic nevytrácí. Výborně natočená Kingova předloha
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Toto byla fantazie, strašně dlouho jsem byl ten typ puberťáka, co potřeboval exploze, příšery, přestřelky a bůh ví co ještě aby ho film zaujal a bavil. Zelená míle, byl narovinu asi jeden z prvních který mi ukázal, že filmy nejsou jenom o tom udělat co nejlepší počítačové efekty. Tu správnou atmosféru a husí kůži po těle, vám může přinést i snímek který si zakládá na dialogu a na výborných hereckých výkonů. Rozhodně tomuto filmu vděčím za to, že mi více méně pootevřel oči.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9
Zelená míle je pojem. Dneska už to není jen film, ale přímo velkolepé dílo, které nabídlo příběh z cel smrti. Tento příběh mě nejen uchvátil, vtáhnul do děje, ale též s každým jeho shlédnutím mám husí kůži na zádech a čekám, že to dopadne jinak. Skvělé herecké obsazení v čele s Tomem Hanksem a Michaelem Clakem Duncanem z tohoto filmu dělá mistrovské dílo.
Floridsky
4 376 bodů
10
The Green Mile mám mnohem raději než Shawshank a to platí i v případě knihy. Tom Hanks i ostatní předvádí úžasné herecké výkony. Nádherný dojemný snímek, který je tak úderný, že pokaždé ukápne slza. Nezapomenutelné 3 hodiny.
Jamie76
Jamie76
4 309 bodů
7
Celkem slušný film. Občas je to zdlouhavé Můj dojem po prvním shlédnutí byl opravdu velice dobrý, a hodnocení vysoké, ale potom, po druhém a třetím shlédnutí se snižovalo. Michael Clarke Duncan zde ukazuje, že je prostě skvělý herec, Tom Hanks, zde také hraje dobře, i když bych tento film mezi jeho nejlepší nezařadil.
kubas369
4 086 bodů
10
Lidský film o zázraku nabo zazračný film o lidskosti, tak to už je na vás, já mám jasno.