Zelená míle

91%

Komentáře a recenze 100

Dle počtu bodů
Elvika
Elvika
121 bodů
9
A pak že se zázraky nedějí...
vladka-dina-tachovska
109 bodů
9
Vynikající námět, skvěle zpracování a neuvěřitelně herecke výkony
mikisi
mikisi
108 bodů
10
Totální klasika, která je základem. Film v táhnul do děje a pustil až na konci. První shlédnutí do dnes nezapomenutelným zážitkem. Po všech stránkách dokonale dílo, které všem doporučuji. Kdykoliv se povede rád film zhlédnu znova. V soukromém žebříčku TOP Filmu patří do první pětky.
Evson
Evson
94 bodů
10
Tento film jsem viděla několikrát.... a pokaždé mě rozbrečel. Krásná postava Johna Coffeyho v podání Dunkena, který už bohužel není mezi námi, mě dostala. Neznám nikoho, komu by tento film nepřirostl k srdci.
  • obsazení a herecké výkony
  • hodně emocionální film
Aisen
Aisen
76 bodů
10
Top strop filmů. Jeden ze svaté trojice (Zelená míle, Forrest Gump a Vykoupení z věznice Shawshank)
robingarfield
76 bodů
9.5
Pro mě jeden z nejsilnějších filmů, který můžu vidět stále dokola. Dokonalá výprava až do nejmenších detailů. Na to, že film zdánlivě nemá moc děj, však kupodivu děj pádí tak rychle dopředu, že nejde vynechat ani minutu. Jeden z filmů, které nejdou slovně převyprávět v hospodě přátelům - jakýkoli pokus o převyprávění obsahu skončí tím, že vlastně jde o blbost celkem bez děje. Tenhle film nejde převypávět, musí se vidět. Vlastně dokonalá ukázka filmového mistrovství - dokud film neshlédnete, nejste schopni se ani přiblížit k tomu, o čem to je.
angelikap
72 bodů
9.5
Film, která se dá sledovat stále znova bez dechu, věrohodné herecké výkony podtrhuje i český dabing. Také dobrý příběh pro přípravu na vlastní smrt, všichni jsme tak trochu čekatelé na tuto nevyhnutelnou skutečnost. Nutí zamýšlet se i nad vinou, trestem, odpuštěním a pomstou.
Maza2222
Maza2222
56 bodů
10
Náádherný vězeňský film. Ze začátku nic moc, ale pak se to rozjelo. Akorát mě štve spoiler Že Coffey zemřel. Smutný super film
Satecek
50 bodů
9
Stephen King může být tentokrát spokojen, další jeho kniha se dočkala špičkového filmového zpracování. Tomu vévodí postavy Michaela Clarka Duncana a Toma Hankse, kteří rozehrávají tříhodinový příběh o božím zázraku a Zelené Míli, kterou každý z nás kráčí.
brain32aukro
44 bodů
9.5
Další ze skvostů od Darabonta (specialisty na vězeňská dramata). Snímek, který dojme snad každého, jedná se ovšem o přirozené/nenucené dojetí, kterého si filmový fanda prostě musí vážit. Zelená míle je film, na který se nezapomíná.