Prometheus

68%

Komentáře a recenze 95

Dle počtu bodů
hroufie
1 416 bodů
7
Přece jenom tomu něco z Vetřelců chybí.
Linhi
Linhi
1 324 bodů
4
Jako bych to už někde viděl.... jo jasně, AvP akorat bez predatorů a prvni "vetřelec" se objeví až na konci. No nic, nezlobte se na mě, ale AvP je o něco lepší než tohle, i když to taky neni žádná slava, už jen proto že je to prostě AvP. OPRAVA: po opětovném shlédnutí AvP musím konstatovat že je to o dost lepší ptz je to přímej souboj dvou nejslavnějších mimozemských zabijáků, kdezto tohle je jen slabej odvar, kde se vlastně nic neděje, krom pár okamžiků na konci.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
7
Pro milovníky vetřelčí ságy trochu rozpačité ale slušné pokračování.
Pajmen
1 204 bodů
3
Prvních dvacet minut to byla skvělá zábava. Cestu do vesmíru jsem si vážně užil, ale pak mi to začalo až moc připomínat sled událostí jako ve Vetřelci, což mě vyvedlo jak z míry tak z původního nadšení. Vetřelce mám rád, ale tenhle film je naprosto ZBYTEČNÝ, jelikož nic nevysvětluje, nenastiňuje, je až moc dlouhý a pak to ani nemá hororový nádech. Když už tenhle film měl předcházet události prvního Vetřelce, měli se hoši víc snažit... Na konci filmu, k mému zděšení, se skutečně objeví jakýsi předchůdce xenomorfa/aliena/vetřelce. A jako jediná přeživší je opět žena, opět na krátko ostříhaná a kudrnatá. Tentokrát doktorka, která se s poničeným androidem nakonec vydá v mimozemské lodi pátrat po tajích lidské existence. Až moc náboženských narážek na můj vkus. Celkově ten film nemá koncept a takové výtvory mívají jediný cíl pro filmaře => MONEY. Jaké zklamání.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
7
Film na který jsem se hodně těšil v mých útrobách nezanechal vetřelce, ale pocit nerozhodnosti a zklamání. Chápal jsem prapůvod vetřelčí ságy, jen možná jsem očekával zpracování trošku jiné, trošku v duchu kvalit nepřekonatelného filmu s legendárním názvem Vetřelec.
Rapaport
Rapaport
1 016 bodů
7
Kdyby to nebyl prequel jakože k Vetřelcovi,tak bych byl spokojené. Jako nějaký horový sci-fi dobrý, ale jako něco okolo vetřelců nějaké nedodělané.
Medúska
Medúska
947 bodů
8
Zdařilé sci-fi. První půlka dokáže diváka vtáhnout do děje. Druhá už tak skvělá není. Zůstává spousta nezodpovězených otázek. Doufám, že plánovaná dvojka na r.2014 nám osvětlí více. Přijde mi, že jednotlivé postavy měly málo prostoru. Vizuálně je to však pastva pro oči.
jan-hrouda
863 bodů
8
Možná by remcalové tolik neremcali, kdyby v kině dávali větší pozor, s filmem alespoň trochu spolupracovali a kladli si lepší otázky. Nedomnívám se, že by scénáristé byli až takoví idioti, jak se leckdo snaží naznačovat. Try harder.
katik.m
836 bodů
5
Za mě dost zklamání. Táhnoucí se, ukecané, bez větší akce, bez většího vysvětlení, návaznost na Vetřelce taky žádná sláva. A neustálé přirovnávání filmu k Vetřelci mi přijde jako degradace, neboť nejde porovnávat neporovnatelné. A co se týče androida, Fassbender nesahá Henriksenovi ani po kolena.
bafik
710 bodů
5.5
no tak na to jak jsem se těšil a jak to hlásali do světa co to bude za senzaci. Tákkk velký útěr. všechno dohromady z deseti filmů,nezáživné no hrůza