Život po životě

62%
Život po životě
Plakát traileru

Držitel Oscara Matt Damon ztvárnil hlavní roli v novém filmu „Hereafter“ oscarového režiséra Clinta Eastwooda podle scénáře Petera Morgana. „Hereafter“ vypráví příběh tří lidí, které různým způsobem pronásleduje smrt. George je americký dělník, který má zvláštní napojení na život po životě. Na druhé straně světa blízké setkání se smrtí zcela otřese francouzskou novinářkou Marií. A když Marcusovi, londýnskému školákovi, zemře nejbližší osoba, potřebuje nutně odpovědi na otázky, které s odchodem milované osoby vyvstávají. Každý je na cestě za hledáním pravdy, jejich životy se protnou a navždy změní tím, v co věří, že by mohlo být - nebo musí být - po životě.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Působivý snímek o tom , co se vlastně děje v době umírání. Představují se tu tři příběhy na základě skutečných situací. Hned ten první šokuje svou ryzostí a reálností. Tsunami. Silné, nečekané, smrtící. Klobouk dolů nejen za vizuální efekty, ale i za práci s kamerou. Hodně se tu filozofuje a tak se pro někoho může zdát vyprávění dosti těžkopádný. Styl je však jemný, nikam nespěchající. Dvouhodinová stopáž také může připadat moc, ale pro tento typ snímků je naopak potřebný. Není to žádná fofr akce a tak veškeré myšlenky mají prostor se plně rozvinout. Téma bylo probráno uspokojivě a divák zajímající se o tuto problematiku si může vytvořit názor svůj. Clint Eastwood udělal na režijní stoličce opět kus poctivé práce.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Je zajímavé, že Clint Eastwood má štěstí na dokonalé prošumění jeho slabších kousků, které se do části světa ani nedostanou (leda na DVD) a za měsíc se o nich nemluví. Nechci tvrdit, že by herci hráli špatně. Nemůžu říct, že by některá scéna (krom útoku tsunami) vypadala vizuálně nezvládnutě, že by Clint nezabíral emoce různých postav citlivě a důvěryhodně. Některé scény sami o sobě jsou dokonce působivé velmi. Jenže to nic neznamená, když celek nefunguje. Umím si představit, že kdyby Clint natočil snímek jen o tom klukovi, opět bychom tu měli pořádný filmový zážitek, jenže on tam vecpal Damona a Francouzku, čímž to totálně... nepovedlo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
A tak skvěle to začalo (scéna s tsunami). Pak se ale začly postavy chovat na palici a předvídatelně - plus vše korunoval závěr na knižním veletrhu, který nám prostě dokázal, jak je ten svět malý, že. Po Invictus další studenější sprcha. 5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Hereafter (více)
  • USA Život po životě
  • USA Hereafter
Distributor:
Warner
Země původu:
USA
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
106,96 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Život po životě je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch