Iluzionista

74%
Iluzionista
Příběh o téměř zapomenuté dětské lásce mezi Eisenheimem, synem truhláře, a vévodkyní Sofií, která kvůli rozdílnému společenskému postavení obou neměla budoucnost. Eisenheim, který se stal úspěšným iluzionistou, potká opět po letech Sofii na jednom ze svých vystoupení, bohužel zasnoubenou s korunním princem Leopoldem známým pro své kruté zacházení se ženami. Sofiiny a Eiseheimovi dlouho pohřbené city znovu vyplouvají na povrch a Sofie se i přes svůj strach s Leopoldem rozejde. Obávané se však stane skutečností a Sofie je nalezena mrtvá. Eisenheim tak hnaný touhou pomstít se a dokázat Leopoldovu vinu začne na svých vystoupeních předvádět iluze, které ještě nikdo nikdy neviděl...


Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Prvně,když jsem se o filmu dozvěděl,tak jsem si říkal,že tu máme konkurenci pro Dokonalý trik. Po shlédnutí jsem si to už nemyslel. Iluzionista není špatný film,ale Dokonalý trik je úplně někde jinde. Nortona mám rád,ale ze podal hodně nevýrazný výkon. Kamera se mi moc nelíbila a trochu to na mne celé působilo jak dražší TV film. Aspoň,že to finále za něco stálo.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Propracovaný příběh s prvky tajemství zahalený do vídeňského hávu. Celý film přináší neustálé napětí v dobře zvoleném tempu. Rozuzlení skvělé a můj oblíbený herec Edward Norton nezklamal. Moc pěkná podívaná natočená s dobře zvoleným hnědožlutým filtrem, který dobře podkresluje atmosféru.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nedonošený bratříček Dokonalého triku, který těží z jakési snové atmosféry, jež vás ale ke konci nutí snít fyzicky. Norton a Giamatti každopádně OK.

Dodatečné informace

Původní název:
The Illusionist (více)
  • USA Iluzionista
  • USA The Illusionist
Premiéra v ČR:
9. 11. 2006
Země původu:
USA
Čeština:
Iluzionista je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch