Píseň pro Rudolfa III.

73%
Píseň pro Rudolfa III.
Plakát traileru
Muzikálový seriál o životě a snění řezníka Rudolfa a jeho rodiny.




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
10
Rudolf Vandas toho jména třetí (životní role Božidara=Darka Vostřela, scénáristy a ředitele divadla Rokoko) vládne řeznickému krámu s jednou prodavačkou Blankou (Stella Zázvorková) a doma, jak si myslí, pevnou rukou rodině - manželce (Lida Vostrčilová) a nezletilé dceři Šárce (Iva Janžurová, tehdy 27 let), která ho ovšem má dost na háku, kolem čehož se točí spousta zápletek. Jejím partnerem byl Jiří Hrzán (osvědčilo se, jako komická dvojice si zahráli ještě mnohokrát). Excelují mj. Václav Neckář, Helena Vondráčková, Waldemar Matuška (=tehdejší divadlo Rokoko). Kdo chce získat přehled o české populární hudbě šedesátých let, měl by shlédnout kompletně. V seriálu poprvé zazněla píseň Modlitba pro Martu v podání Marty Kubišové.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7
Seriál, který mě ani v době svého vzniku nějak zvlášť neoslnil a dnes je vhodný především pro skalní příznivce televizní historie. Samozřejmě je zajímavé podívat se na mladé zpěváky Gotta, Matušku, Neckáře, Pilarovou, ..., ale hrozně mi tady vadí ta uzenářova dcera Šárka v podání Ivy Janžurové, i když v "Drahých tetách a já" hrála rovněž s Jiřím Hrzánem a tam se mi oba dva moc líbili! Je to taková muzikálová féerie, a to mi zrovna nesedí. Dnes se to hodnotí především z politického hlediska a dávají se tomu různá politická přirovnání (např. že Šárka Ivy Janžurové představuje de facto republiku!), ale já to považuji za takový hudební experiment Jaroslava Dietla.
Pas
Pas
6 225 bodů
7.5
Hitmejkři aneb muzikálový seriál o řezníkovi Rudolfovi a jeho dceři se spoustou hitů tehdejší doby. Povedená retro zábava.

Dodatečné informace

Původní název:
Píseň pro Rudolfa III. (více)
  • Československo Píseň pro Rudolfa III.
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění