Harry Potter a Kámen mudrců

81%

Komentáře a recenze 83

Dle počtu bodů
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7.5
Pro teens diváky se HARRY POTTER stal kultem! Já mám blíže k vůni stránek všech 7 dílů - všech 7 let pěkně pohromadě v knižním boxu od J.K. Rowlingové.
roque
roque
2 923 bodů
10
Jak to tak bývá u několikadílných filmů, tak i tento první díl ságy je podle mého názoru také dílem nejlépe povedeným. Obsahuje základní seznámení s dějem příběhu, je takové nejvíce vhodné pro děti, to se postupně pořád stupňuje. Až k poslednímu dílu, který je ze vše dílů takový nejakčnější, spousta soubojů, akce a dalších věcí. Opravdu nej díl. + děj + triky + kouzla ...
sQelle
sQelle
2 814 bodů
8
O dost přirozenější cesta pro děti do fantasy světa(narozdíl od Pána prstenů), který se dá lehko zamilovat. Pohádkový vzhled Brumbála a profesora Kratiknota toho důkazem. Jejich vzhled se postupem času změní a stanou se více pro dospělejší publikum. Naivita hlavního třílístku, neznalost světa. To všechno nahrává malým objevitelům kouzel. Mě to jako malého nezasáhlo a našel si cestu až o několik let později a proto, pro mě první díl nemá takový zásah, i tak mi nezbývá než smeknout před filmem a hlavně ikonickou hudbou, rozeznatelnou na prvních pár tónů. Jasně efekty nebyly asi ani hezké v době vydání, ale filmy okolo roku 2000 to tak měly, buď to bylo snesitelné a nebo takové nepatrné peklo. A k tomu skvělý překlad bratrů Medků, který se vryl pod kůži i neznalcům tohoto světa a pojmy jako Zmijozel, famfrpál nebo Kvikálkov patří takřka do běžného jazyka.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
9.5
Skvělý film, který dle mého názoru zná, už asi každý. Ale je vidět, že si na něm všichni dali záležet a to od herců až k režisérovi. Od filmu se nedá jen tak odtrhnout a vždy když tam najednou vyskočí reklama, tak už si přejete, aby zase skončila a na obrazovce se objevil Harry Potter, který musí řešit různé problémy a dostává se do mnoha zapeklitých situací. Pro Harryho je určitě těžké vyrůstat se svým strýcem, tetou a bratrancem. Ale je silný, dokáže se dostat přes všechny překážky, které mu jeho osud dal do cesty. Seznámí se s zámečníkem z Bradavic Hagridem, najde si i kamarády Rona a Hermionu, do oka mu padne ředitel školy Albus Brumbál a něco se mu nebude zdát na jeho profesorovi Severusi Snapeovi.
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
7.5
Ještě taková naivní pohádka, která započala sérii, která dospěla spolu se svými čtenáři - a filmy v tomto plně kopírují knihy.
alexik789
2 512 bodů
7
Velice pěkný film. Bohužel trochu doplácí na to, že je to v podstatě první díl velké ságy o čarodějnickém učni a spoustou dalších postav. Harry se zde teprve "hledá". celý snímek je trochu zdlouhavý, ale asi to moc líp nešlo natočit, navíc v silné konkurenci knihy, která je asi, jak to bývá, lepší.
Edward
Edward
2 481 bodů
8
8/10
harry456
harry456
2 437 bodů
7
Začátek je dobrý, skvělé obsazení, za které vděčíme Chrisu Columbusovi.
LenkaVL
LenkaVL
2 331 bodů
10
První díl celé série a podle mého názoru je také ze všech nejlepší. Nejlepší například z hlediska dětí, protože, když porovnáme první a poslední díl, tak to je jako nebe a dudy. První díl takový úvodní, vysvětlující, zavádějící diváka do děje. Zatímco poslední není moc vhodný pro malé děti. Moc boje. To se zase ale líbí starším divákům.
  • herci
  • dobrá předloha
  • triky
  • myšlenka
  • nic
tomlery
tomlery
2 141 bodů
10
Bylo mi 11, když tento film šel do kin, a já neměl ani tušení, že je to natočené podle knihy. Dokonce mi i tento film nějak proklouzl mezi prsty, neviděl jsem ho v kině, až najednou u někoho na návštěvě o mnoho později. Rowlingová přitáhla děti k četbě, avšak já v té době netušil, co je to kniha. V páté třídě na základní škole jsem měl úplně jiné starosti. Přesto musím říct, že když jsem to pak viděl a četl, byla to pro mě jako nirvana.