Těžká váha

79%
Těžká váha

Uprostřed Velké hospodářské krize, která ve 30. letech 20. století téměř srazila Ameriku na kolena, se zničehonic objevil hrdina, jemuž se díky pevnému odhodlání a železné vůli podařilo nejen vybojovat druhou šanci pro svou rodinu a sebe samotného, ale také stát se idolem celého národa. Tím hrdinou z lidu byl James J. Braddock (RUSSELL CROWE), muž, který se i přes nepřízeň osudu měl brzy stát jednou z nejinspirativnějších legend v dějinách sportu. Na začátku 30. let byl tento bývalý boxer na dně - stejně jako zbytek americké populace, zasažené obrovskou ekonomickou katastrofou. Jeho kariéra se zdála být u konce, neměl z čeho zaplatit účty a jediná věc, na které mu v životě záleželo - jeho rodina - se ocitla v nebezpečí. Hluboko uvnitř však stále dřímalo jeho odhodlání. Láska, čest a silná vůle mu pomohly proměnit v realitu zdánlivě neuskutečnitelný sen.

Braddock se pokusil využít poslední šance k záchraně své rodiny a vrátil se do ringu. Nikdo nevěřil, že má sebemenší šanci uspět, ale podceňovaný boxer začal vyhrávat jeden zápas za druhým. Z obyčejného člověka, který měl problém najít práci, se najednou stal téměř mýtický, neporazitelný hrdina a zároveň symbol nadějí a snů lidí, sužovaných hospodářskou krizí. Jeho strmý vzestup nakonec vyvrcholil soubojem, o kterém zpočátku nikdo ani nesnil: Braddock se postavil světovému šampiónovi těžké váhy Maxi Baerovi - nezastavitelnému boxerovi, který v ringu usmrtil již dva své protivníky.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Miluju box a filmy o něm. Těžká váha,tak byla jasná volba pro shlédnutí. Navíc,když se režie ujal Ron Howard - režisér,který má životopisné snímky vypiplané do sebemenšího detailu. Záběry z ringu byly natočeny velmi precizně a přehledně. Nic vám proto z ringu neuteče. Občas to bylo příliš tlačené přes emoce. Jinak je film vážně výborný. Braddockův život rozhodně stál za shlédnutí.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Film z boxerského prostředí, který se vyrovná a pro mě i předčí legendárního Rockyho. Russell Crowe je skvělý herec a není to jen o boxu. Je to o zajištění základních potřeb rodiny v období Velké hospodářské krize o neskutečném odhodlání.. zkrátka boj o život. Ti vše Russell Crowe dal na jedničku. Boxeři nejsou vyrýsovaní svalovci jako dnes a herci jsou dobře zvoleni. Skvěle též zpracována atmosféra třicátých let, kostýmy, prostředí... scénář napsal život sám.. paráda, téměř dokonalé.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Moc dlouhé, moc čisté, moc očividné a moc obyčejné. A všimli jste si, že Crowe hraje boxera, matematika, policistu i římského generála naprosto stejným způsobem?

Dodatečné informace

Původní název:
Cinderella Man (více)
  • USA Těžká váha
  • USA Cinderella Man
  • USA A Luta Pela Esperança
  • USA Cinderella Man - Una ragione per lottare
  • USA Das Comeback
  • USA De l'ombre à la lumière
  • USA Druhá šanca
  • USA El hombre que no se dejó tumbar
  • USA El luchador
Premiéra v ČR:
29. 9. 2005
Země původu:
USA
Rozpočet:
88 mil. USD
Tržby:
108,54 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Těžká váha je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch