Zachraňte vojína Ryana

87%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
jirka26
6 288 bodů
9
3 hodiná odyssea o tom, jak parta vojáků jde zachránit jednoho vojína a i když ví, že postupně odpadávají stejně jsou za tím, aby slnili cíl mise. 90%
Standa.
Standa.
6 180 bodů
9
Naprosto úžasně natočený film o krvavém vylodění v Normandii s ohromujícími záběry, hereckými výkony a dokonalým zvukem. Nemám, co bych vytknul. Můj nejoblíbenější film z válečného prostředí :)
mojmir.sedlacek
6 049 bodů
6
Nejsem velký příznivec těchto hollywoodských trháků, samé bum a ratata, všechno na efekt, ale myšlenka mi většinou nějak unikne. Není to rozhodně špatný film, patří ještě k těm lepším (hlavně starý filuta Hanks ho zvedá). Ale víc než 3* z toho nedostanu:-)
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9
Velkolepý film, který mě vždycky dostane.
Floridsky
4 376 bodů
8
Spielberg se tentokrát přesunul na frontu a to přímo do Normandie a i tady kraluje. Úvodní vylodění je prostě parádní. Vlastně není co dodávat, vše je vysoký nadstandart.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Slavný válečný film popisující invazi do Normandie a výpravu skupiny vojáků napříč nepřátelskými liniemi. Je zde velké množství slavných scén. Vylodění na pláži Omaha. Útok na kulometné hnízdo, či závěrečná bitva o most. Herecké obsazení na skutečně vysoké úrovni v čele s Tomem Hanksem. Nejedná se o oslavu války. Ani o čistě protiválečný film. Je zde zachycena válka v její zuřivosti a syrovosti. Jeden z nejlepších válečných snímků všech dob. Tento styl byl dotažen k dokonalosti v seriálu Bratrstvo neohrožených. Mladším bráškovi vojína Ryana. Úvodní scéna filmu. Vylodění. Je pro mě osobně nejlepší válečná scéna v historii
kubas369
4 086 bodů
10
Filmový výprask ve velkým stylu, první půlhodinu jsem ani nedýchal a potom se mi chtělo zvracet.
bidlobox
3 802 bodů
9
Viděl jsem už několikrát a vždycky to prožívám, jakoby se mi to nějak dotýkalo.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
6
Nic proti práci Stevena Spielberga a ani vlastně proti tomuhle filmu. Dal jsem si tyto dny trochu filmy a seriály s vojenskou tématikou a nemohl jsem začít něčím jiným než seriálem Bratrstvo Neohrožených. Tento je seriál je top, to už vím delší dobu a proto jsem si ho rád zopakoval. Pak následoval právě tento snímek, který jsem už pěkných pár let neviděl. A musím uznat, že mi to připadalo s porovnáním s Band of Brothers jako obrovská laciná fraška. Bojové scény o několik levelů horší a k tomu stále dokola otřepané patriotické klišé. Ani scéna na Omaha Beach se mnou nepohnula. Jako malý jsem to žral, teď už vůbec nejsem tak nadšený.
pantak
pantak
3 367 bodů
9.5
Válečné drama které do té dody nemělo obdoby.