Zachraňte vojína Ryana

87%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
sugi
752 bodů
6
… po technické stránce naprosto dokonalý film … co také čekat , když na režijní stoličce sedí Steven Spilberg ….ale příběh trochu vázne … nevím jestli oslavuje záchranu jedince za cenu několika lidských životů nebo jestli těch několik životů stojí za záchranu jedince ….
Glynn
Glynn
696 bodů
10
9/10 Tahle má vypadat správný vojenský film a díky Bohu v hlavní roli s vynikajícím Tomem Hanksem. Jeden z těch nejlepších filmů.
javor6
javor6
530 bodů
10
Přestože si někdo musí rýpnout do velmi střeštěné zápletky, kdy si mnoho historických fanatiků musí drbat hlavu, pro mne je film Zachraňte vojína Ryana dokonalým ztvárněním vojenské vřavy a vším kolem ní. Tom Hanks zde ukazuje, proč je PAN HEREC a jen škoda, že Matt Damon nedostal tolik příležitostí, aby Ryan smazal nálepku "Hocha štěstěny", který k cestě domů přišel jen kvůli tomu, že jeho maminka přišla o tři syny, a ne protože vojín Ryan je hrdina, který si to zaslouží... ostatně to po něm chtěl i kapitán Müller ve své poslední větě... jinak vážně dobrý film a kdo prokličkoval smrští repríz na Nově, rozhodně prohloupil... --Nestřílej, já nikoho nezabil! Já sem Čech! Nestřílej! -Co říkáš?! Já ti nerozumim? --Čech! Já nikoho nezabil! !!!Prásk!!! ---Co říkal? -KOUKEJ, MÁM UMYTÝ RUCE K VEČEŘI!
JiříP
JiříP
140 bodů
9
Výborný! Začátek na pláži je vynikající, realistický. Ke konci si člověk i popláče...