Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

88%

Komentáře a recenze 50

Dle počtu bodů
kubas369
4 086 bodů
10
Jestliže původní trilogie je dneska kultovní záležitost tak Imperium vrací úder je legenda tohodle kultu. K tomuhle lze ze sebe chrlit jen superlativy a stejně by to nebylo dost. Bohužel je až moc vidět ten rozdíl v režiserské a scenaristické práci mezi epizodama IV a V to že Lucas pustil na režiserský post někoho jiného udělal jeden ze svých nejlepších tahů je jen škoda že neprojevil ještě více soudnosti a na to režiserské křesílko se nakonec na ta nová pokračování vrátil.
bidlobox
3 802 bodů
Ani tohle pokračování populárního příběhu Luka Skywalkera, C3PO, R2D2 a dalších kultovních figurek jsem dosud neviděl. Je v mém pořadníku.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
10
STAR WARS je pojem.Film je propracovaný do každýho detailu bez chybičky a v 80.letech patří mezi špičku!Jeden z nejlepších sci-fi ve světové kinematografii.Vynikající hudba Johna Williamse,brilantní režie Irvina Kersnera s výborným hereckým obsazení mladého Harrisona Forda,Marka Hamilla a Carrie Fisherové.Bez kterých by jsme si STAR WARS nemohli představit.Výprava,kamera,vizuální efekty jsou dokonalostí ve všech směrech a tohle skvostné dílo,zaslouží velkou poklonu.(2001: A Spyce odyssey dodala velký vstup do dalších sci-fi tvorb a vesmírná lod' mi jí trochu připomínala).
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
8.5
Protože už si pamatuji hlavně frontální útok AT-AT, tak jsem pro jistotu vypustil ty nudnější pasáže.
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 261 bodů
9
Jeden z nejlepších dílů celé série, krásně navazuje na 4.dil,začátek je naprosto ohromující, bitva na planetě Hoth..prostredni pasáž s Yodou je též dobrá ale nijak ohromující, a konec je snad nejepictejsi že všech..tohle by měl asi vidět úplně kazdy
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Spousta lidí tvrdí, že se jedná o nejlepší díl Star Wars (Hvězdných válek, chete-li), a mají skoro pravdu, jenže já považuji za nejlepší epizodu Novou naději, ale ani Impérium vrací úder moc nezaostává. Příběh je již složitější, a budu se snažit ho popsat co nejlépe, ale ne tak rozložitě jako u Nové naděje, kde jsem se překonal (obsahuje spoilery): Rebelové se ukrývají před Impériem na ledové planetě Hoth. Impérium najde Rebely a ti musí utéct z planety. Luke a R2-D2 utečou v X-Wingu, Han, Leia, Chewbacca a C-3PO v Millenium Falconu. Luke Skywalker najde Yodu, Mistra Jedi starého 900 let, a začne svůj výcvik Jediho. Vinou zrady Landa Calrissiana je posádka Millenium Falconu chycena v Oblačném městě na planetě Bespin Impériem a Han Solo je zamražen do karbonitu, zbytek posádky a Lando je zatčen Impériem. Sola si odnese Boba Fett, aby za něj získal odměnu u Jabby Hutta. Při tréninku na Jedie má Luke vizi, že jeho přátelé jsou v nebezpečí a i přes varování Yody a ducha Obi-Wana (Bena) Kenobiho se je vydává zachránit. Landova osobní stráž zadrží vojáky Impéria a Lando, Leia, Chewbacca a C-3PO při útěku potkají R2-D2. Utečou společně na Millenium Falcon. Luke mezitím bojuje s Vaderem, je mu useknuta ruka a dozví se, že Darth Vader je jeho otec. Na Millenium Falconu ucítí Leia díky Síle, že Luke je v nebezpečí. Zachrání ho a Luke dostane novou umělou ruku. Lando a Chewbacca odlétají ve Falconu nalézt Sola. "Já jsem tvůj otec!" Mé hodnocení je 100%
Kuca25
2 132 bodů
10
Další skvělý film o hvězdných válkách. V téhle epizodě lépe poznáváme hlavní postavy a objevují se další důležité. Je to parádní film a nejlepší na filmu jsou právě herecké výkony. Určitě nejlepší postava je zde Han Solo. Celou dobu je to dobrý ale druhá část je opravdu výjimečná. A hlavně se zde pronese legendární hláška Dartha Vadera.
farb
farb
2 064 bodů
10
Nejlepší Star Wars! Dokonalá fantasy vyprávěnka se skvělou atmosférou, postavami a skvostným příběhem. Dokonalá pohádka!
karlik4801
1 942 bodů
5.5
Kvůli dramatičnosti a menším zvratům je to o poznání lepší než první díl. Některé akční scény jsem si užíval a některé zase ne. Ale provedené je to skvěle, hlavně ten nápad. Scénář má pořád co říct a nejedná se o kaši keců. Oceňuji kvalitu propracování a kvalitu děje. Jen jsem ovlivněný dnešní dobou a i když mě Star Wars V bavilo, nekoukal jsem s vykulenýma očima a neoceňoval stoprocentně každou scénu.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Nej, nej povedeněnější scifi tohoto žánru je tam vše co si jako divák může přát.