Stmívání

55%

Komentáře a recenze 58

Dle počtu bodů
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
10
První díl mě absolutně dostal a byla jsem tak nadšená, že jsem hned přečetla všechny knihy, kde jsem se mimochodem dozvěděla spoustu souvislostí, které ve filmech nezazněli. Za mě super. Pomalé přibližování a uvědomování si Edwarda a Belly, jak na tom jsou, bylo moc krásné sledovat.
tomlery
tomlery
2 141 bodů
6
Dobře, po přečtení knihy jsem si říkal, zda je vážně hlavní postava tak tragická anebo se mi to jen zdá... A pak jsem viděl film. Jediné, co jsem si říkal, zda se dokáže taky tvářit i jinak, než naprostá zoufalka... Herečka absolutně bez výrazu. Příběh sice zajímavý, hlavně spojení mezi vegetariány upíry a lidmi, přesto je to poněkud přitažené za vlasy...
Larrysbride
Larrysbride
2 072 bodů
2.5
Hloupost. Blbost. Tupost. Takovýmito slovy by se vskutku dalo popsat Stmívání. Těžko říct, jak se někomu mohlo podařit z tak nádherné knížky stvořit takovouto hovadinu, ale stalo se. A ne, že bych se nesnažila pochopit, co na tom lidi vidí. Poprvé jsem v kině usla, přesto jsem dala Stmívání druhou šanci - abych z kina po půl hodině odešla. Potřetí jsem si půjčila DVD - abych jej vypla. Jediným plus je snad jen vynikající soundtrack a výborně provedená baseballová scéna. Tím to však začíná i končí.
karlik4801
1 942 bodů
8
Stmívání se baví spíš jako fantasy film a ne jako romantický. I když mi ta romance vyloženě nevadí. Jen je vážně špatný výběr herců. Nějací hrají svojí roli dobře a nějací hrají tak, jako kdyby stály před kamerou poprvé. Zápletka není špatná, jen je to všechno moc uspěchané a rychle odpracované.
psico
psico
1 671 bodů
5
Nevím, ale nějak mne tahle serie nenadchla, knihu jsem nečetl, takže nemám možnost porovnávat co je jinak ale jinak mi to příjde jako klasická upírovka které te seď obšlehávají navzájem ... takže spíš průměr.
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
4
4/10 díky soundtracku, který je jedinou dobrou věcí na celé té umouněné nudě s debilními dialogy a absencí pořádného příběhu. Základní problém tkví, pravděpodobně, už v knižní předloze, což bohužel režie žádným zázračným způsobem nezachraňuje. Robert Pattinson je výborný herec a v dnešních dnech má slušně rozjetou kariéru, ale v roli upíra mu to očividně nesedlo, neboť je dřevěný jako dub ze starověkého Říma. Nerozumím romanci hlavních dvou protagonistů, nepobírám logiku upířích schopností a už vůbec nechápu veškeré nelogické chování postav.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Knížka je sice lepší.Ale film je naprosto fenomenální je to zas eněco jiného co tu nebilo a už nebude.Režiserka to zvladla.
Ciiiri
Ciiiri
949 bodů
7
Ale jo jde to, další upířina. Spíše pro mladistvé.
Dory28
Dory28
709 bodů
2
Zatím jsem našla jenom jediný upírský seriál co se mi líbil, a tenhle to rozhodně není.
Ne, ne, a ne. Ani netuším jak jsem se právě tě dostala k upírské fantasy, možná proto, že jsem se jim vždycky vyhýbala, a teď už mi došli veškeré fantasy filmy/seriály, ale tenhle z těch všech, co jsem zatím viděla, byl zásadně nejhorší. Za mě prostě NE!