Air Force One

64%
Air Force One

Speciální americko-ruská úderná jednotka zajala v brilantní akci kazašského diktátora Radeka, který ohrožoval světový mír a krutě terorizoval vlastní obyvatelstvo. Úspěch komanda inspiroval amerického prezidenta Jamese Marshalla k bojovému proslovu, jenž pronesl během své návštěvy v Moskvě: "Dále již nebudeme tolerovat porušování a znesvěcování základních lidských práv. Již se nebudeme bát. Strach ať nyní mají teroristé!" Ale teroristé, alespoň ti fanatičtí, zřejmě nevědí co slovo strach znamená. Veterán z Afganistanu a přesvědčený zastánce starých totalitních pořádků Korshunov se proto snadno odhodlal k ďábelské odvetě za Radekovo zatčení. v přestrojení za ruský televizní štáb se hrstka jeho hrdlořezů infiltrovala na palubu prezidentova letadla Air Force One. Díky zradě jednoho z agentů prezidentovy ochranky se pak Korshunovo komando po divoké přestřelce a nepodařeném nouzovém přistání zmocnilo Boeingu, jeho posádky i cestujících. Kromě prezidenta samotného. Ten, jak se zdá, unikl z paluby letadla v záchranném modulu. Propustťe generála Radeka! Tak zněl nekompromisní požadavek Krshunova. Víceprezidentka Bennetová byla zoufalá. Z pochopitelných důvodů se nemohla podrobit vůli teroristů, ale zároveň nechtěla riskovat životy prezidentovy manželky a dcery, stejně jako jeho nejbližších spolupracovníků. A pak vojáci konečně objevili záchrannou kapsli. K překvapení všech byla prázdná a v krizovém štábu si položili životně důležitou otázku. Kde je prezident? Kde by byl! Veterán z Vietnamské války a prezident Spojených států James Marshall přece nemohl opustit svou rodinu a zbaběle prchnout před hrozícím nebezpečím! Je stále v letadle, na spodní palubě hledá vhodnou zbraň a jako málokterý z politiků si stojí za svými slovy - "Strach ať nyní mají teroristé!"




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
5.5
Kdybych měl brát Air Force One vážně,tak by jsme se bavili o hodnocení někde okolo 40%. Jenže podle mne se to ani vážně brát nejde,protože takovou přehnanou snahu o patriotismus jinde neuvidíte. Hold Evropan za kamerou to nejspíš vidí jinak. Akce je spíše tuctová a nudná a Ford jako prezident nezajímavý.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
5.5
Průměrný akční film s průměrným Harrisonem Fordem, kterého mám rád až teď v chrakternějších a důstojnějších rolích. Film je bez nadsázky nesmylsnou břečkou plnou neuvěřitelných akcí, které jsou z jiné planety. Kdyby to bylo sci-fi, nebo komedie, budiž. Ale tohle se tváří, jako seriózní akční film. 55%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Harrison Ford by byl skvělý prezident. Na něj by si teroristi netroufli. Jo, ten film je hrozná nuda, ale napoprvé docela nevadil.


Dodatečné informace

Původní název:
Air Force One (více)
  • Německo Air Force One
  • Německo Air Force One: Avion présidentiel
  • Německo Air Force One, el avión del presidente
  • Německo Avión presidencial
  • Německo Az elnök különgépe
  • Německo Força Aérea 1
  • Německo Força Aérea Um
  • Německo Hava kuvvetleri-bir
  • Německo Predsednicki avion
  • Německo Presidendi lennuk
  • Německo Ugrabitev
  • Německo яЮЛНКЕР ОПЕГХДЕМРЮ
Premiéra v ČR:
30. 10. 1997
Země původu:
Německo, USA
Rozpočet:
85 mil. USD
Tržby:
315,16 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Air Force One je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Powered byJustWatch