Univerzální uklízečka

68%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
8.5
Krásná ukázka anglického černého humoru bez vtipu. Univerzální uklízečka, totiž hospodyně paní Grace (masterpiece Maggie Smithové) uvádí domácnost reverenda Waltera Goodfellowa (nomen omen, skvostný Rowan Atkinson) a jeho nejen sexuálně frustrované manželky Glorie (Kristin Scott Thomasová) do pořádku - a zametá: uštěkaného sousedovic psa, souseda, vypočítavého milence Glorie (roztomilá epizodka Patricka Swayzeho). Zahradní jezírko se pomalu plní, ale atmosféra v rodině se zázračně pročišťuje ...
Tom Hardy
Tom Hardy
8 349 bodů
8
Konečně někdo dal Atkinsonovi šanci dokázat, že umí být i schopný charakterní herec. Vkusná černá britská komedie, která rozhodně stojí za pozornost...
avenis
avenis
8 151 bodů
10
S každým dalším shlédnutím (už 3x) se film stává více a více mým oblíbeným. Britský humor je mi blízký a Maggie Smith mám velmi ráda. (23.1.2014)
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
S radostí odvedená prácička, ze které se line vůně divadelních prken a odér správně vyváženého humoru. Občas se nám sice Uklízečka trochu zaplete do příliš standardních sítí, ale právě ta radost ji hodně pomáhá. Akorát tak na 70%.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Typicky britský humor. Moc se mi to líbilo! A Rowan Atkinson je zde snad ještě lepší než jako Mr. Bean! Doporučuji každému, kdo má rád trochu černého humoru a absurdity. Maggie Smith jako Grace je vynikající. Je to herečka s velkým humorem, který je v ní, není na první pohled patrný. Na tuto komedii se vždy s radostí podívám, a to je, myslím si, nejlepší vizitka opravdu dobrého filmu.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
8
Trošku promyšlenější a zábavnější komedie než třeba ty romantické americké krávoviny, ale až tak nežeru Anglickej suchej humor, takže 4* se nekonají, lepší průměr. 63%
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
8
Film s Atkinsonem a Maggie Smith.Vcelku dobrý.Atkinson je v roli kněze docela dobrý.Takový odechový britský film.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
9.5
V tomto filmu jsou obsaženy mé dva nejoblíbenější žánry, a to komedie a krimi. Film přesně pro mne.
Evah
Evah
2 138 bodů
8
Toto je hodně fajn komedie, trošičku temná ale i takový černý humor je fajn. Patrick Swayze má zajímavou roličku a tu jeho "sexy" scénu jen těžko vymažu z paměti. Univerzální uklízečka se postará nejen o domácnost ale i o všechny v ní, a to za každou cenu. Skvělé herecké obsazení mluví za vše.
Blueknight
376 bodů
6
Tenhle film mě extrémně naštval, za a, slibovali Rowana Atkinsona v hlavní roli, a přitom tam má úplně nejmenší roli co člověk jehož hereckého postavení může mít. Za b, slibovali nějakou bláznivou komedii, no a těch vtipů bylo méně než vražed v tomhle filmu. Né že bych tento film neměl rád, ale slibuje to co nemá.