Svět zítřka

69%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Mám rád Gwyneth Paltrow a Juda Lawa také,ale i přes ten krásný vizuál jde odhalit hloupoučký a nezajímavý příběh,který na mne teda dojem neudělal.Herci hrají poměrně slušně hlavně teda Law. Potěšilo mne i obsazení vedlejších postav,které se povedlo. Jinak bych pro tuhle Sci-fi jen těžko hledal slova chvály.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 459 bodů
8
Stejně jako snímek ´Terminátor 2´ z roku 1991, má i tento ve vínku jisté prvenství, které rozbouralo styl natáčení. ´Terminátor 2´ se pyšní prvním výrazným použitím CGI triků a efektů, ´Svět zítřka´ byl už kompletně natočen ve filmovém ateliéru před modrým plátnem (dnes se používá zelené) a pomoci CGI bylo kromě herců již vymodelováno naprosto vše. A tak je snímek z technologického hlediska velmi sofistikovaný a stylový. Filmová hranice byla tímto opět překročena. Ano, po vizuální stránce a za použití dynamických zvukových efektů byl ve své době tento filmový počin skutečně jedinečný a ohromující. Ale jak to už bývá, i tady je určité ´ale´. Kerry Conran, který kromě režie stál i za scénářem, se zaměřil hlavně na speciální efekty ukazující novodobé až neuvěřitelně složité detaily počítačové animace. Výsledkem je, že je to všechno hlavně o scenérii, u které příběh působí poněkud chudě. Ale je to film vlastně takový pokusný ve svém technologickém zpracování, který o pět let později překonal James Cameron se svým snímkem ´Avatar´, a tak se tomu dá s odstupem času ledasco odpustit. Zachycení noir žánru, byť v barevném provedení, se ale kupodivu povedlo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 296 bodů
8
Film s duší tak ryzí, že mu odpustíte i to prosťáčkovství. Sympatický v tom, jak si na nic nehraje a pouze pro radost sebe a diváků blbne.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Těch 100 minut uteklo docela příjemně, ale doufal jsem přece jen v něco víc, než jen v instantní dobrodružné scífko, které v mně nezanechá žádný hlubší dojem. Vizuál je zajímavý, ale asi by mě víc oslnil před těmi 12 lety než teď.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Produkčně štědře založená fanouškovská pocta filmovému dobrodružství. V tom filmu je tolik citací a vizuálních nápadů, až druhý den pořádně nevím, o čem to mělo být. Rozhodně jsem se nenudil a obdivoval odvahu tvůrců, kteří bez bázně nad místy nedostatečnou úrovní triků posílali hrdiny do nepolevující série velikášských scén, ale hlavně v úplném závěru mi chyběl nosnější Director-power a nonstop mi přebývala nesnesitelná Gwyneth Paltrow, která snad úplně zapomněla hrát a jejíž protivnou postavu strčí boží Angelina do kapsy během pěti minut. Rozhodně ale sympatická blbina s filmařskou duší.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Perfektní retro filmek plný akce a skvělého příběhu. Za překrásný efektní vizuál stojí za to na tento skvělý film kouknout.
headhunter
headhunter
10 287 bodů
7
Moc pěkný vizuál ničeho nového, ale nápad retro "Hitlera" je moc pěkný - jinak blboučké sci-fi, ale vlastně sci-fi vlastně může být divné, no né? :-) Já se prostě bavil a ten konec, tak ten mě ZABIL! A řechtal jsem se po něm ještě minutu (no dobře, 30s, ať nažeru)!
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Sky Captain alebo film o tom ako niekoho napadlo natočiť film na štýl Avatara v dobe, kedy na to technológia nebola úplne prispôsobená a hlboko pohorel. I tak si, ale myslím, že sa jedná o zaujímavý megalomanský projekt, ktorý svoju dobu predbehol o pekných pár rokov, a ktorý si stojí za to pozrieť už len z princípu...
avenis
avenis
8 416 bodů
7
Nemám ráda Gwyneth a nemám ráda ženy typu Polly Perkinsové. Proto jsem se filmem prokousávala s poněkud zaťatými zuby. Zbytek mě docela bavil. Oživlý komiks výborně vizuálně zpracovaný a de facto i zahraný (s výjimkou té nemožné Gwyneth). Lítající robot, to je prostě bomba. :-) (13.1.2015
p.a.douch
p.a.douch
8 391 bodů
8
Sice výbuch co se týče tržeb, ale mě se to líbilo. Propracovaný svět, perfektní obsazení, dobrý triky. Škoda, že Conran nedostal po tomhle filmu další šanci. Vyčítat tomuhle filmu slabý příběh je štěkání na nesprávný strom. Naopak, tenhle příběh měl jasnou zápletku, výrazné hrdiny, stejně výrazného záporáka (i když vlastně neexistoval). Film o tom, že idea dokáže ničit, má li podporu nemyslící masy.