Svět zítřka

69%
Svět zítřka

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6
Mám rád Gwyneth Paltrow a Juda Lawa také,ale i přes ten krásný vizuál jde odhalit hloupoučký a nezajímavý příběh,který na mne teda dojem neudělal.Herci hrají poměrně slušně hlavně teda Law. Potěšilo mne i obsazení vedlejších postav,které se povedlo. Jinak bych pro tuhle Sci-fi jen těžko hledal slova chvály.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Stejně jako snímek ´Terminátor 2´ z roku 1991, má i tento ve vínku jisté prvenství, které rozbouralo styl natáčení. ´Terminátor 2´ se pyšní prvním výrazným použitím CGI triků a efektů, ´Svět zítřka´ byl už kompletně natočen ve filmovém ateliéru před modrým plátnem (dnes se používá zelené) a pomoci CGI bylo kromě herců již vymodelováno naprosto vše. A tak je snímek z technologického hlediska velmi sofistikovaný a stylový. Filmová hranice byla tímto opět překročena. Ano, po vizuální stránce a za použití dynamických zvukových efektů byl ve své době tento filmový počin skutečně jedinečný a ohromující. Ale jak to už bývá, i tady je určité ´ale´. Kerry Conran, který kromě režie stál i za scénářem, se zaměřil hlavně na speciální efekty ukazující novodobé až neuvěřitelně složité detaily počítačové animace. Výsledkem je, že je to všechno hlavně o scenérii, u které příběh působí poněkud chudě. Ale je to film vlastně takový pokusný ve svém technologickém zpracování, který o pět let později překonal James Cameron se svým snímkem ´Avatar´, a tak se tomu dá s odstupem času ledasco odpustit. Zachycení noir žánru, byť v barevném provedení, se ale kupodivu povedlo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Film s duší tak ryzí, že mu odpustíte i to prosťáčkovství. Sympatický v tom, jak si na nic nehraje a pouze pro radost sebe a diváků blbne.

Dodatečné informace

Původní název:
Capitaine Sky et le monde de demain (více)
  • Itálie Svět zítřka
  • Itálie Capitaine Sky et le monde de demain
  • Itálie Capitán Sky y el mundo del mañana
  • Itálie Capitão Sky E o Mundo de Amanhã
  • Itálie Gospodar neba i svijet sutrasnjice
  • Itálie Sky Captain and the World of Tomorrow
  • Itálie Sky Captain i el món del demà
  • Itálie Sky Captain ve yarinin dünyasi
  • Itálie Sky Captain y el mundo del mañana
  • Itálie Sky Captain y el mundo de mañana
  • Itálie Svet zajtrajška
  • Itálie The World of Tomorrow
Premiéra v ČR:
28. 10. 2004
Země původu:
Itálie, Velká Británie, USA
Rozpočet:
70 mil. USD
Tržby:
57,96 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné