Úsvit mrtvých

77%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
cerfik
cerfik
7 890 bodů
6
Taková zombie vyvražďovačka pro milovníky zvráceného humoru, kdy se nejedná o promyšlený katastrofický film, ale je to vyloženě taková ujetina, co vás buď chytne a nebo ji vypnete. Moc mě to tedy neoslovilo, ikdyž některé sccény byly opravdu vtipné, ale jinak mám pocit, že tenhle film je jedna velká parodie na podobné filmy, ikdyž o tom možná autoři ani nevěděli.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Nejvíc cool zombie-gorefest posledního desetiletí. Jen velice zřídka se snoubí takový režisérský cit se správnou dávkou fanouškovského zanícení. A to jde ke všemu o debut! George A. Romero musí mít radost.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Rozhodne nejlepší "Zombies horor". Od začátku do konce skvělá akce, žádné zbytečné zdržování a hned do toho vletěli po hlavě a to udělali rozhodně dobře. Celkem obstojný scénář na to, že jde o horor, celkem sympatičtí herci, skvělé nápady a psychologie postav a ta jejich bezmoc a snaha o svou záchranu života se přenášela z obrazovky až na mě. Největší výhodou snímku je režisér Snyder a vysoký rozpočet, to se pak natočí horor, kterej má na ČSFD hodnocení 80%. Navíc hodně drsnej konec.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7
Zack Snyder, to jméno doposud nikdo neznal a on se mezi nás vyřítil, jako prvotřídní režisér, který ví, co dělá. Zombie už nejsou jenom ty líné, pomalé a hloupé nestvůry. Tenhle film rozběhl Snyderovu kariéru na plný plyn. Super zombie klasika.
Floridsky
4 376 bodů
6
Lepší tři, horší čtyři. Vadilo mi, jak se střídá zábava s vážností a některé scény měly zbytečnou depresivní atmosféru. Jinak fajn akční horor se zombíky. Kdybych to viděl v kině, tak bych nejspíš hodnotil líp.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 112 bodů
8
Jako akční survival vynikající, ale jako remake Romerovy klasiky to zabíjí skoro všechno, co bylo na originálu dobré a zajímavé.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
10
Zombies, to je můj žánr. Kdybych měl vypíchnout projekty z této branže, tak bych vypíchl jednoznačně tento snímek! Podle mého není lepší zombie film jak tento. Prostředí, děj, postavy, všechno stylově laděné. Nemůžu proti tomu říct nic. Kdyby se stala takováto apokalypsa, kéž by se to odehrávalo přesně podle scénáře filmu a já si mohl zahrát golf a sniperovat trefováním zombies!
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
9
Tohle je zombie nářez s velkou porcí lidského masa,střev a kůže: a k tomu na zapití litry krve.Skutečná podívaná přes akční prvek k děsivému hororu.Pokud chci nejlepší zombie horor dám si REC,když starší klasiku tak NOC OŽIVLÝCH MRTVOL a pokud 100% zombie nářez jedině ÚSVIT MRTVÝCH. Doporučuji všem Snyderův debut !
guestka
guestka
2 304 bodů
8
nejlepší z celého filmu je začátek, pak už to jde dolů...
Alanna
Alanna
2 144 bodů
10
2.nejlepší Snyderův film :D
  • skvělý příběh
  • skvělé herecké obsazení
  • perfektní efekty
  • perfektní masky zombie
  • dobré herecké výkony
  • spousta akce a napětí
  • dobrá atmosféra
  • prostě TOP zombie film
  • nic :D