X-Men: Poslední vzdor

71%

Komentáře a recenze 53

Dle počtu bodů
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
6
Přímo děsná epizoda. Trikově slabá, scénář bez nápadu a epické vyvrcholení působí dost nedotaženě.
Klajnik
Klajnik
8 621 bodů
2
Nejhorší díl původní X-Men trilogie. Celý vykonstruovaný obsah se ubíral příliš plytce a jednosměrně, což zamrzí vzhledem k dualitě, která byla nakousnutá v předchozích dílech. Zde si to na ni jenom hraje. Úpadek kvalit scénáře je tedy znatelný. Přitom na scénáři každý dobrý film stojí.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Naprosto jiný přístup k látce, více rodinný a značně odosobněnější. Ratner umí natočit efektní souboj i dechberoucí finále (Wolverinův výstup k Phoenix je boží), ale dělá mu problém ukočírovat běžné dialogy (když se Kitty Pryde zeptá Xaviera, jak to myslel Einstein s evolucí, bylo mi do breku) i prakticky veškeré srdceryvné scény (bez spoileru to moc ilustrovat nelze). Pár věcí má příjemně oldschoolový nádech - je poznat, na čem Ratner vyrůstal -, na druhou stranu jsou tu velmi rušivé triky a jedna rádobyepická scéna, u které jsem se musel nahlas smát. Nicméně, stále jsou to staří dobří známí se svými problémy z minulých dílů, je příjemné s nimi tu hodinku a půl pobýt a rozhodně neztratíte chuť se za nimi podívat v nějakém pozdějším spin-offu. Ratner není loser a přináší do hry spoustu nových prvků (levelování postav je cool) a některé staré samozřejmě odnáší. Že to nebude v Singerově stylu bylo jasné už od začátku, ostatně od Mostowa taky asi nikdo nečekal, že to bude nový Cameron. V tomto směru sleduje X3 prakticky stejný evoluční vývoj jako Terminátor 2 vs. Terminátor 3. To znamená, že to rozhodně není žádná tragédie (naopak, naprosto poctivý letní blockbuster), ale pozvolna z toho vyprchala ona omamná mytologie. 70%.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
8
Největší nebezpečí pro mutantí komunitu přichází. Lidstvo vynalezlo "lék" na zlikvidování zvláštních schopností. Ačkoliv to bylo popřeno tak to samozřejmě začnou používat jako zbraň. I přes to se Profesor X snaží lidsvo bránit před jeho někdejším přítelem Magnetem. Ten začíná budovat armádu a chce proti lidem vyvolat válku. Poslední střet se blíží. A neobejde se bez obětí. Jedná se rozhodně o nejslabší díl série. Protože je místy až moc přeplácanej a ani samotnej příběh neni tak vybroušenej jako u předchozích dvou filmů. I přes to si drží vysokou úroveň která k X-Menům patří. Určitě by se tomu neměl vyhybat nikdo kdo má filmový muatnty rád alespoň tak jako já.
kubas369
4 086 bodů
6
Nádherně efektní bohužel už jen popkornová záležitost. Duch Singerových filmů je nenavratně pryč.
bidlobox
3 802 bodů
7.5
O něco horší než jednička i dvojka, ale pořád si drží velmi dobrou úroveň.
saboter
saboter
3 564 bodů
7.5
Po ultimátních předchozích dílu je celkem zklamání takže nic moc obzvlášť spackaný konec ale jinak film fanošky nezklame takže si vychtnáte boj na Golden Bridge a i ostatní efektní boje i výkony herců jsou parádní a to jak umírají hlavní postavy spíše než dojme zklame.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7
Třetí pokračování X-Menů bylo trochu rozdílné, než druhý díl, ale kvalitou se silně podobal jedničce. Trochu mě tedy štvalo, že se vše točilo jen a jen kolem Jean a chudák Scott se s námi musel tak brzy rozloučit a bohužel i Xavier. Opět výkon velkého Jackmana mě opět uchvátil, jeho Wolverine je ten pravý. Škoda, že se nedočkáme čtvrtého příběhu navazující na tento. Klidně bych se spokojil s tím, že by se jen řešili osobní problémy, abych zjistil jak jejich osudy pokračují. V žádném komentáři jsem nepochválil McKellena, tak to musím udělat teď a musím to udělat pořádně. To, že je Ian úžasný herec víme, pokud jsme b´viděli jeho Gandalfa. On je úžasný herec a zvládne vše, i když už má něco najeto. Třetí pokračování mě uspokojilo a jako zakončení - mohl být Kinberg s Pennem specifičtější.
harry456
harry456
2 437 bodů
5
Slabé.
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Upřímně vůbec nechápu pokles hodnocení oproti prvním dvěma dílům. Poslední vzdor je skvělý akčňák s několika úžasnými emocionálními momenty, skvělými efekty a skvělou hudbou. Kvalita se drží.